Vegáknak

Fenséges és villámgyors: paradicsomos-fetás tészta

A paradicsomos-fetás tészta olaszos hangulatot csempész a konyhába, ráadásul mindössze 20 perc alatt, ugyanis csupán ennyi idő szükségeltetik az elkészítéséhez. 

Egy gyors ebédnek vagy vacsinak is kiváló a paradicsomos-fetás tészta, mert amellett, hogy finom és könnyed, a tészta miatt kellőképpen laktató is. A mediterrán ízeket idéző fogás tele van olyan alapanyagokkal, amelyeket mindenki szeret: tészta, paradicsom, feta és bazsalikom.

A paradicsomos-fetás spagetti elkészítése nagyon egyszerű, ám a feta minőségére figyeljünk oda, ez ugyanis az étel szíve-lelke!

Fotó: Chowhond

Hozzávalók

1 csomag durum spagetti
8 db paradicsom
120 g fetasajt
2 fej lilahagyma
2 gerezd fokhagyma
1 evőkanál apróra vágott oregánó
1 evőkanál apróra vágott bazsalikom
olívaolaj
só bors ízlés szerint

Lobogó vízben tegyük fel főni a tésztát, és kezdjünk neki a szósz elkészítéséhez: ehhez kevés felforrósított olívaolajon dinszteljük meg a vékony karikákra szelt lilahagymát, majd adjuk hozzá az apróra vágott vagy zúzott fokhagymát, a bazsalikomot, az oregánót, és a paradicsomot. Ezután ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

A szószt addig pároljuk, míg a paradicsom szét nem fő. Ha szükséges, sózzuk utána. A tésztát főzzük ‘al dente’ keménységűre, azaz nem túl puhára, keverjük bele a még forró szószba. A feta sajtot morzsoljuk rá a tetejére!

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

[sc name=”facebook” ]

Éva Benke

Recent Posts

Már nem elég a pörkölt éjfélkor: Így lett a gasztronómia a modern esküvők új főszereplője

A násznép fele gluténmentes, a másik fele a street foodra esküszik, a nagymama viszont hiányolja…

4 óra ago

Tetőtér-beépítés tervezése: Készítsd elő a terveket és engedélyeket a tavaszi startra!

Ahogy a hideg beáll, a legtöbb építkezés lelassul vagy le is áll. Sokan úgy gondolják,…

4 óra ago

Biztonságos, páramentes tárolás a kerti fémházban

A fém kerti házak a praktikum és a tartósság szinonimái. Robusztus kialakításuknak köszönhetően hatékony védelmet…

4 nap ago

Fúrás, csiszolás, darabolás: Por- és forgácsmentes barkácsműhely télen

A téli időszak ideális a beltéri barkácsprojektekhez, felújításokhoz és a régóta halogatott műhelymunkákhoz. Azonban a…

4 nap ago

Több mint fűszer – hogyan segítheti a kurkuma az immunrendszer természetes védelmét?

A konyhában színt, illatot és ízt ad minden ételnek, de a kurkuma ennél jóval többre…

3 hét ago

Így lesz stresszmentes a karácsonyod: ünnepi ételek, amiket már most lefagyaszthatsz

A karácsony nem december 24-én kezdődik. Sokkal előbb. Talán akkor, amikor egy hideg reggelen kinyitod…

3 hét ago