Fotó: Taste
A paradicsomos-fetás tészta olaszos hangulatot csempész a konyhába, ráadásul mindössze 20 perc alatt, ugyanis csupán ennyi idő szükségeltetik az elkészítéséhez.
Egy gyors ebédnek vagy vacsinak is kiváló a paradicsomos-fetás tészta, mert amellett, hogy finom és könnyed, a tészta miatt kellőképpen laktató is. A mediterrán ízeket idéző fogás tele van olyan alapanyagokkal, amelyeket mindenki szeret: tészta, paradicsom, feta és bazsalikom.
A paradicsomos-fetás spagetti elkészítése nagyon egyszerű, ám a feta minőségére figyeljünk oda, ez ugyanis az étel szíve-lelke!
Lobogó vízben tegyük fel főni a tésztát, és kezdjünk neki a szósz elkészítéséhez: ehhez kevés felforrósított olívaolajon dinszteljük meg a vékony karikákra szelt lilahagymát, majd adjuk hozzá az apróra vágott vagy zúzott fokhagymát, a bazsalikomot, az oregánót, és a paradicsomot. Ezután ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
A szószt addig pároljuk, míg a paradicsom szét nem fő. Ha szükséges, sózzuk utána. A tésztát főzzük ‘al dente’ keménységűre, azaz nem túl puhára, keverjük bele a még forró szószba. A feta sajtot morzsoljuk rá a tetejére!
Jó étvágyat kívánunk hozzá!
[sc name=”facebook” ]
A násznép fele gluténmentes, a másik fele a street foodra esküszik, a nagymama viszont hiányolja…
Ahogy a hideg beáll, a legtöbb építkezés lelassul vagy le is áll. Sokan úgy gondolják,…
A fém kerti házak a praktikum és a tartósság szinonimái. Robusztus kialakításuknak köszönhetően hatékony védelmet…
A téli időszak ideális a beltéri barkácsprojektekhez, felújításokhoz és a régóta halogatott műhelymunkákhoz. Azonban a…
A konyhában színt, illatot és ízt ad minden ételnek, de a kurkuma ennél jóval többre…
A karácsony nem december 24-én kezdődik. Sokkal előbb. Talán akkor, amikor egy hideg reggelen kinyitod…