Fotó: aho's homemade food
A tormás tojáskrém elkészítése egyszerű feladat: csupán össze kell kutyulni a hozzávalókat, a kész krémet kicsit lehűteni és már fogyaszthatjuk is a mennyei szendvicskrémet friss, ropogós kenyérre kenve.
A menzáról ismert tojáskrém bár önmagában is nagyon ízletes, mivel közeleg a húsvét, arra gondoltuk, hogy egy kevés tormával bolondítjuk meg a szokásos receptet. Nagyon egyszerű elkészíteni, reggelire, uzsira, de akár még egy könnyed vacsira is tökéletes választás.
5 tojás
5 dkg puha vaj
2 evőkanál tejföl
1 kiskanál dijoni mustár
2 tk ecetes torma
1 fej közepes lila hagyma (elhagyható)
ízlés szerint só
ízlés szerint bors
A tojást hideg sós vízben feltesszük, majd 10 perc alatt keményre főzzük. Míg főnek, a lilahagymát apróra vágjuk.
Amikor a tojások langyosra hűltek, leszedjük a héjukat, megmossuk őket, majd a fehérjét és a sárgáját külön választjuk.
A tojássárgáját egy villa segítségével összetörjük, majd a vajjal habosra keverjük. Hozzáadjuk a tejfölt, a mustár, a tormát, sózzuk, borsozzuk, majd ezekkel is elkeverjük.
A tojásfehérjét egészen apró darabokra felaprítjuk, majd hozzákeverjük a lilahagymát. Végül az egészet összekeverjük a tojássárgájás krémmel.
A kész krémet hűtőbe tesszük, és lehetőség szerint egy órán át pihentetjük. Kész is a mennyei tormás tojáskrém, amelyet friss és puha rozskenyérrel érdemes tálalni Jó étvágyat kívánunk hozzá!
[sc name=”facebook” ]
Mikor épp nehézségek között élünk – legyen szó gazdasági bizonytalanságról, inflációról vagy globális konfliktusokról –…
A gasztronómia világát 2025 nyarán egy meglepően játékos, mégis stílusos ételtrend uralja: a checkerboard saláta,…
A Time magazin érvelése szerint a menopauza túl gyakran jelenik meg diétás kontextusban, ami mentális…
Ha a reggeli rohanásban nincs időd arcápolásra, ez a gyors trükk segít frissen kezdeni a…
Gondoltad volna, hogy egy mennyei, krémes csokoládés süti elkészíthető mindössze 5 perc alatt? Ez a…
Egy megbízható kis piros-fehér-zöld jelzés a csomagoláson, amit egyre többen keresünk a boltokban – és…