Egy pazar reggeli: így készül a tökéletes omlett sóskával

Amíg tart a sóska szezonja, számtalanszor kerül az asztalunkra, a hagyományos főzelék és leves mellett omlett formájában is. 

Az akár 60 centiméter magasságúra megnövő növényekből finom főzelék és leves is készíthető, de savanykás íze miatt egyes helyeken fűszerezésre is használják, zsenge levei pedig nyersen is fogyaszthatók, miskulancia salátával keverve ízletesek. A magas C-vitamin tartalmú sóska remekül illik a burgonyához, a lencséhez és a tojáshoz is, így ízletes omlett is készíthető belőle.

Omlett sóskával

6 db tojás
150 g sóska
3 ek vaj
só ízlés szerint
fekete bors ízlés szerint (frissen őrölt)
A sóskát megtisztítjuk: a szárát levágjuk, majd vízben megmossuk. Egy közepes méretű serpenyőben, másfél kanálnyi vajon, 1-2 perc alatt megdinszteljük a sóskaleveleket. A sóska engedni fog egy kis levet, ezt majd csepegtessük le róla.

Ugyanebben a serpenyőben felforrósítjuk a maradék vajat, majd mehetnek bele a sózott-borsozott tojásokat.

Nem kavargatjuk, hagyjuk, hogy a tojás alja közepes láng felett megszilárduljon.

Amikor az alja elkészült, ám a teteje még lágy, a dinsztelt sóskét az omlett közepére halmozzuk, majd egy villa segítségével felhajtjuk.

Hajtással lefelé tányérra csúsztatjuk és azonnal fogyasztjuk. Kész is a mennyei sóskás omlett, friss paradicsommal tálaljuk. Jó étvágyat kívánunk!

[sc name=”facebook” ]

Éva Benke

Recent Posts

Hazai alapanyag, világhírű konyha a Michelin-csillagos Salt étteremben

A budapesti Salt nemcsak egy étterem, hanem egy olyan gasztrohely, ahol a természet, a hagyomány…

2 nap ago

Mi a különbség a különböző sók között?

A só sokkal több, mint egyszerű ízesítő – valójában az egyik legrégebbi és legfontosabb konyhai…

2 nap ago

Leves, szósz, püré? Egy ipari rúdmixer mindent visz!

A professzionális konyhatechnológia egyik legnélkülözhetetlenebb eszköze a rúdmixer, más néven botmixer vagy merülőmixer. Bár első…

2 nap ago

Miért nem működnek a divatdiéták hosszú távon? – Amit a táplálkozási szakértők tényleg ajánlanak

Ha valaha beírtad már a keresőbe azt, hogy „melyik a legjobb diéta fogyáshoz?” vagy „mit…

5 nap ago

Miért vagyok reggelente fáradt, ha eleget aludtam? – Lehet, hogy nem kávéra van szükséged, hanem vízre

Ez egyre több emberben felmerülő kérdés, különösen azokban, akik reggel már félálomban a kávéfőzőhöz botorkálnak,…

5 nap ago

Michelin-csillagos élmények egy koppintásra – az Apple Maps új funkciója tényleg megkönnyíti az életünket?

Képzeld el ezt, hogy egy ismeretlen városban sétálsz, megéhezel, de nem akarsz turistacsapdába sétálni. Előveszed a…

1 hét ago