Vegáknak

Egy pazar reggeli: így készül a tökéletes omlett sóskával

Amíg tart a sóska szezonja, számtalanszor kerül az asztalunkra, a hagyományos főzelék és leves mellett omlett formájában is. 

Az akár 60 centiméter magasságúra megnövő növényekből finom főzelék és leves is készíthető, de savanykás íze miatt egyes helyeken fűszerezésre is használják, zsenge levei pedig nyersen is fogyaszthatók, miskulancia salátával keverve ízletesek. A magas C-vitamin tartalmú sóska remekül illik a burgonyához, a lencséhez és a tojáshoz is, így ízletes omlett is készíthető belőle.

Omlett sóskával

6 db tojás
150 g sóska
3 ek vaj
só ízlés szerint
fekete bors ízlés szerint (frissen őrölt)
A sóskát megtisztítjuk: a szárát levágjuk, majd vízben megmossuk. Egy közepes méretű serpenyőben, másfél kanálnyi vajon, 1-2 perc alatt megdinszteljük a sóskaleveleket. A sóska engedni fog egy kis levet, ezt majd csepegtessük le róla.

Ugyanebben a serpenyőben felforrósítjuk a maradék vajat, majd mehetnek bele a sózott-borsozott tojásokat.

Nem kavargatjuk, hagyjuk, hogy a tojás alja közepes láng felett megszilárduljon.

Amikor az alja elkészült, ám a teteje még lágy, a dinsztelt sóskét az omlett közepére halmozzuk, majd egy villa segítségével felhajtjuk.

Hajtással lefelé tányérra csúsztatjuk és azonnal fogyasztjuk. Kész is a mennyei sóskás omlett, friss paradicsommal tálaljuk. Jó étvágyat kívánunk!

[sc name=”facebook” ]

Éva Benke

Recent Posts

Fat Mama brunch – amikor a reggeli és az ebéd összeér egy falatnyi rock’n’rollban

Nem csak reggeli. Nem csak ebéd. Ez brunch a Fat Mamában. A brunch Budapesten már…

2 nap ago

A legfinomabb BBQ csirkemell pác – gyors, házi recept grillezéshez vagy serpenyőhöz

Ha te is unod már a só-bors-olaj szentháromságát, és szeretnéd, hogy a csirkemell végre ne…

5 nap ago

Roppanós édesburgonya falatok. A tökéletes sós nasi egy őszi estéhez

Szereted a ropogós dolgokat? És az édesburgonyát? Na akkor most figyelj. Ezek a sütőben sült…

5 nap ago

Üveg előtetők: tervezési tippek, terhelés, beszerelés

Az üveg előtetők nemcsak elegáns és modern megjelenést biztosítanak egy épület homlokzatának, hanem praktikus védelmet…

5 nap ago

Fenntarthatóság az acélban – tapasztalatok a környezetbarát építési megoldásokban

A modern építőipar egyik legnagyobb kihívása a fenntarthatóság. Egyre több beruházó és tervező keresi azokat…

5 nap ago

Húsgolyók, amik után bárki feleségül kérne

Vannak ételek, amiknél az első falat után már nem kérdés, hogy „maradj még”. Ezek a…

6 nap ago