Fotó: Taste
A cékla remekül variálható étel, egyebek mellett krémlevesnek is nagyon finom.
A cékla valóságos vitaminbomba, a téli időszakban pedig különösen ajánlott a fogyasztása, hiszen ilyenkor egyébként is jóval kevesebb vitamint fogyasztunk, ráadásul napfény sem igen ér minket. Készíthetünk előételt, levest, köretet, de főételt is könnyen rittyenthetünk belőle. Ezúttal egy leves receptet mutatunk, ahol a bíborvörös zöldség mellett a különféle fűszerek kapják a főszerepet.
A céklát megmossuk, megtisztítjuk. A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
Sütőpapírral bélel tepsibe tesszük a céklát, és megszórjuk a kakukkfűvel. Fóliával letakarjuk, és addig sütjük, amíg a cékla meg nem puhul. Ez körülbelül 75 percet vesz igénybe. Közben a burgonyát is puhára főzzük.
Ha a cékla puha lett, levesszük a fóliát, az egészet egy lábasba öntjük, felöntjük vízzel, és beletesszük a leveskockát, valamint a megfőtt krumpit. Felforraljuk az egészet. Ha szükséges, vizet öntünk még hozzá, majd botmixer segítségével pürésítjük.
Ezt követően megfűszerezzük, kikeverjük a tejföllel, majd hozzáadjuk a citromlevet. Alaposan elkeverjük, és forrón tálaljuk.
[sc name=”facebook” ][/sc]
Egy kisfaluból indult, most pedig saját menüt kapott a Mekiben.Dzsúdló – polgári nevén Juhász Marci…
Ki mondta, hogy az egészséges étkezés egyet jelent az ízek feláldozásával? A konyhában rengeteg apró…
Ha Ön Kymco ZX 50 robogót használ, előfordulhat, hogy felmerül a kérdés: hogyan kell rendben…
Van az az érzés, amikor egy nyaralás után úgy érsz haza, hogy „na, most aztán…
Vajon pontosan mennyi alkohol van egy pohár borban, és ez mit jelent a szervezetünkre nézve,…
Hallottál már a lila McDonald’s shake-ről, amiért Amerikában mindenki odavan? Most végre nálunk is elérhető…