Forrás: BBC
A sült camembert hallatán a legtöbbeknek Franciaország jut eszébe, nem véletlenül, hiszen a finom, világszerte nagy népszerűségnek örvendő sajt Normandia partjairól származik.
A camembert nevét születési helyéről, a normandiai Orne megye Camembert nevezetű kis falujáról kapta, ahol eredetileg kizárólag nyers, meghatározott tehénytenyésztőktől vásárolt tejből készíthették el a sajtot.
Ma már természetesen ez nincs így, hiszen általában már a legkisebb közértben is találni camembertet, amely az egész világon igen népszerűvé vált. Az eredeti receptúra alapján készült sajt zsírtartalma 45-50% körül kell legyen, amelyet fadobozban és 250 grammos kiszerelésben gyártanak.
A sült camembert készítésénél az egyik legfontosabb, hogy igyekezzünk jó minőségű terméket választani – az említett fadobozos verziót – , amely friss fokhagymás bagettel tunkolva mennyei szintre képes emelni az étkezést.
A sütőt 200 fokra előmelegítjük.
A sajtot bevagdossuk, és a bevágásokba tesszük a fokhagymát, a diót, az almát vagy a körtét, amihez éppen kedvünk szottyan. A sajtot jénaiba tesszük, meglocsoljuk olívaolajjal, majd rá/aláöntjük a bort és fűszerezzük.
A koktélparadicsomot a sajt köré szórjuk. Az előmelegített sütőben körülbelül 20 percig sütjük.
[sc name=”facebook” ]
A konyhában színt, illatot és ízt ad minden ételnek, de a kurkuma ennél jóval többre…
A karácsony nem december 24-én kezdődik. Sokkal előbb. Talán akkor, amikor egy hideg reggelen kinyitod…
Vannak filmek, amik azért születnek, hogy elgondolkodtassanak. Aztán vannak karácsonyi filmek, amik csak azért, hogy…
Kevés kellemetlenebb dolog van annál, mint amikor betegen az ember elveszíti az ízek és illatok…
Felnőtteknek szóló tartalom!A cikk alkoholos italról szól, fogyasztása csak 18 éven felüliek számára ajánlott. Kérjük,…
Sült csirkét ennél Budapesten, ami kívül ropogós, belül omlós? A Blaha Chicken Tenders felfedi, mi…