Fotó: Jono & Jules
Egy tökéletes édesburgonyás köretnél nincs is finomabb: a hagymával és fokhagymával sült édesburgonya ízletes köret, valóságos ízkavalkád.
Imádjuk az édesburgonyát, és ezzel valószínűleg nem vagyunk egyedül. Ez az édesburgonya köret például sütőben készül, és kifejezetten jó választás, ha kicsit extrábbra és egészségesebbre vágyunk egy sima sült krumplinál.
Jó alaposan megmossuk az édesburgonyákat, majd megtisztítjuk a hagymákat és a fokhagymákat. Az édesburgonyát csíkokra vágjuk, a vöröshagymát és a lilahagymát jó vékonyra felszeleteljük.
A sütőt előmelegítjük (alul-felül sütés) 200 fokra, majd egy nagyobb tepsibe 3 kanál kókuszzsírt eloszlatunk. Ezután beletesszük az édesburgonyacsíkokat, majd a hagymákat.
Az egészet megszórjuk fűszersóval, oregánóval és borssal. Majd ismét 3 kanál kókuszzsírt teszünk rá, és egy fakanál segítségével óvatosan összekeverjük. Végül alufóliával letakarjuk.
Az előmelegített sütőbe betoljuk a tepsinket, és 40-50 percig sütjük (nem kell levenni az alufóliát, anélkül is minden kellően megpuhul és megpirul).
Kicsit hagyjuk kihűlni, és már kész is a mennyei hagymával és fokhagymával sült édesburgonya, jó étvágyat kívánunk hozzá.
[sc name=”facebook” ]
Ha valaha beírtad már a keresőbe azt, hogy „melyik a legjobb diéta fogyáshoz?” vagy „mit…
Ez egyre több emberben felmerülő kérdés, különösen azokban, akik reggel már félálomban a kávéfőzőhöz botorkálnak,…
Képzeld el ezt, hogy egy ismeretlen városban sétálsz, megéhezel, de nem akarsz turistacsapdába sétálni. Előveszed a…
Emlékszel a kilencvenes évekre? VHS a tékából, pasztellszínű görkorcsolya, Spice Girls kazetta a walkmanben, és…
Van egy illat, ami bármilyen időjárásban nyarat varázsol a levegőbe: a lassan karamellizálódó BBQ szószé.…
A hajnali és késő esti repülőjáratok nem ritkák – sőt, sokan tudatosan választanak ezek közül,…