Fotó: Jono & Jules
Egy tökéletes édesburgonyás köretnél nincs is finomabb: a hagymával és fokhagymával sült édesburgonya ízletes köret, valóságos ízkavalkád.
Imádjuk az édesburgonyát, és ezzel valószínűleg nem vagyunk egyedül. Ez az édesburgonya köret például sütőben készül, és kifejezetten jó választás, ha kicsit extrábbra és egészségesebbre vágyunk egy sima sült krumplinál.
Jó alaposan megmossuk az édesburgonyákat, majd megtisztítjuk a hagymákat és a fokhagymákat. Az édesburgonyát csíkokra vágjuk, a vöröshagymát és a lilahagymát jó vékonyra felszeleteljük.
A sütőt előmelegítjük (alul-felül sütés) 200 fokra, majd egy nagyobb tepsibe 3 kanál kókuszzsírt eloszlatunk. Ezután beletesszük az édesburgonyacsíkokat, majd a hagymákat.
Az egészet megszórjuk fűszersóval, oregánóval és borssal. Majd ismét 3 kanál kókuszzsírt teszünk rá, és egy fakanál segítségével óvatosan összekeverjük. Végül alufóliával letakarjuk.
Az előmelegített sütőbe betoljuk a tepsinket, és 40-50 percig sütjük (nem kell levenni az alufóliát, anélkül is minden kellően megpuhul és megpirul).
Kicsit hagyjuk kihűlni, és már kész is a mennyei hagymával és fokhagymával sült édesburgonya, jó étvágyat kívánunk hozzá.
[sc name=”facebook” ]
Nem csak reggeli. Nem csak ebéd. Ez brunch a Fat Mamában. A brunch Budapesten már…
Ha te is unod már a só-bors-olaj szentháromságát, és szeretnéd, hogy a csirkemell végre ne…
Szereted a ropogós dolgokat? És az édesburgonyát? Na akkor most figyelj. Ezek a sütőben sült…
Az üveg előtetők nemcsak elegáns és modern megjelenést biztosítanak egy épület homlokzatának, hanem praktikus védelmet…
A modern építőipar egyik legnagyobb kihívása a fenntarthatóság. Egyre több beruházó és tervező keresi azokat…
Vannak ételek, amiknél az első falat után már nem kérdés, hogy „maradj még”. Ezek a…