Fotó: Downshiftology
A tojás kétségkívül hálás alapanyag, hiszen 8-10 perc alatt elkészül, és a belőle kreált majonézes tojássaláta összeállítása sem tart tovább 15 percnél.
Közeleg a húsvét, de még nem tudod mivel lepd meg a többieket? Ezen az ünnepen nem csak főtt formában és szépen kipingálva kerül tojás az asztalra, de a legtöbb családnál különböző formában elkészítve is hagyománya van a tojásos ételeknek. Egy laktató és krémes tojássaláta pedig mindig remek választás.
A tojásokat 10 perc alatt keményre főzzük, majd hagyjuk kihűlni.
Míg a tojások hűlnek, előkészítjük a krémet: a tejfölt, a majonézt és a mustárt összekeverjük egy tálban, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és szükség szerint egy kevés cukrot is adhatunk hozzá.
A vöröshagymát nagyon apróra vágjuk vagy lereszeljük, majd hozzákeverjük az öntethez.
A tojásokat megpucoljuk, csinos kockára vágjuk, és a többi hozzávalóhoz keverjük. Ha szeretjük a csípős ételeket, akkor egy kevés csiliporral is meghintjük. Azonnal is fogyasztható, de érdemes pár órára hűtőbe tenni, hogy az ízek alaposan összeérjenek. Jó étvágyat kívánunk hozzá!
[sc name=”facebook” ]
Mikor épp nehézségek között élünk – legyen szó gazdasági bizonytalanságról, inflációról vagy globális konfliktusokról –…
A gasztronómia világát 2025 nyarán egy meglepően játékos, mégis stílusos ételtrend uralja: a checkerboard saláta,…
A Time magazin érvelése szerint a menopauza túl gyakran jelenik meg diétás kontextusban, ami mentális…
Ha a reggeli rohanásban nincs időd arcápolásra, ez a gyors trükk segít frissen kezdeni a…
Gondoltad volna, hogy egy mennyei, krémes csokoládés süti elkészíthető mindössze 5 perc alatt? Ez a…
Egy megbízható kis piros-fehér-zöld jelzés a csomagoláson, amit egyre többen keresünk a boltokban – és…