Fotó: Delish
A híres-neves amerikai corn chowder szuperegyszerűen elkészíthető, tele van zöldséggel, és olyan laktató, hogy maximum egy túrógombóc vagy egy-két palacsinta fér csak belénk, miután elkanalazgattunk egy tányérral.
A corn chowder sűrű, laktató, egytálételnek is beillő leves, amelynek a kukorica és a krumpli adja az alapját, de előfordul, hogy más zöldségeket, például paprikát és répát is tesznek bele. Az elkészítése roppant egyszerű és pénztárcabarát, ám a a legjobb benne talán mégis az, hogy kedvünk szerint variálható: készíthetjük vega, vegán és húsos változatban is, a lényeg, hogy a kukorica és a krumpli sose maradjon el.
A szalonnát felkockázzuk, és egy kevéske olajon ropogósra pirítjuk. A pörcöket kiszedjük, majd a visszamaradt zsiradékon a az aprított hagymát is megpirítjuk.
Hozzátesszük a felkockázott krumplit, paradicsomot, majd sóval, borssal, kakukkfűvel ízlés szerint fűszerezzük. Felönjük fél liter vízzel, belemorzsoljuk a leveskockát, majd hozzáadjuk a kukoricát. 25 perc alatt megfőzzük.
Amikor a krumpli megpuhul, botmixerrel pépesítjük, majd visszatesszük a szalonnát, és az egészet újra összerottyantjuk. Melegen, petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
[sc name=”facebook” ][/sc]
Ha valaha beírtad már a keresőbe azt, hogy „melyik a legjobb diéta fogyáshoz?” vagy „mit…
Ez egyre több emberben felmerülő kérdés, különösen azokban, akik reggel már félálomban a kávéfőzőhöz botorkálnak,…
Képzeld el ezt, hogy egy ismeretlen városban sétálsz, megéhezel, de nem akarsz turistacsapdába sétálni. Előveszed a…
Emlékszel a kilencvenes évekre? VHS a tékából, pasztellszínű görkorcsolya, Spice Girls kazetta a walkmanben, és…
Van egy illat, ami bármilyen időjárásban nyarat varázsol a levegőbe: a lassan karamellizálódó BBQ szószé.…
A hajnali és késő esti repülőjáratok nem ritkák – sőt, sokan tudatosan választanak ezek közül,…