Fotó: Delish
A híres-neves amerikai corn chowder szuperegyszerűen elkészíthető, tele van zöldséggel, és olyan laktató, hogy maximum egy túrógombóc vagy egy-két palacsinta fér csak belénk, miután elkanalazgattunk egy tányérral.
A corn chowder sűrű, laktató, egytálételnek is beillő leves, amelynek a kukorica és a krumpli adja az alapját, de előfordul, hogy más zöldségeket, például paprikát és répát is tesznek bele. Az elkészítése roppant egyszerű és pénztárcabarát, ám a a legjobb benne talán mégis az, hogy kedvünk szerint variálható: készíthetjük vega, vegán és húsos változatban is, a lényeg, hogy a kukorica és a krumpli sose maradjon el.
A szalonnát felkockázzuk, és egy kevéske olajon ropogósra pirítjuk. A pörcöket kiszedjük, majd a visszamaradt zsiradékon a az aprított hagymát is megpirítjuk.
Hozzátesszük a felkockázott krumplit, paradicsomot, majd sóval, borssal, kakukkfűvel ízlés szerint fűszerezzük. Felönjük fél liter vízzel, belemorzsoljuk a leveskockát, majd hozzáadjuk a kukoricát. 25 perc alatt megfőzzük.
Amikor a krumpli megpuhul, botmixerrel pépesítjük, majd visszatesszük a szalonnát, és az egészet újra összerottyantjuk. Melegen, petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
[sc name=”facebook” ][/sc]
Képzeld el a ropogósra sült szalonnát, az édesre karamellizált hagymát, barnacukrot, balzsamecetet és egy kis…
Egy kisfaluból indult, most pedig saját menüt kapott a Mekiben.Dzsúdló – polgári nevén Juhász Marci…
Ki mondta, hogy az egészséges étkezés egyet jelent az ízek feláldozásával? A konyhában rengeteg apró…
Ha Ön Kymco ZX 50 robogót használ, előfordulhat, hogy felmerül a kérdés: hogyan kell rendben…
Van az az érzés, amikor egy nyaralás után úgy érsz haza, hogy „na, most aztán…
Vajon pontosan mennyi alkohol van egy pohár borban, és ez mit jelent a szervezetünkre nézve,…