Fotó: BBC
A fahéjas almakrémleves nem csak nyáron, lehűtve fogyasztva finom, hanem hideg időben forrón, bögréből kanalazva is.
Az almalevest a legtöbben a nyárhoz kötik, pedig krémlevesnek készítve ősszel és télen is remekül tud esni. Illatos, finom, harmonikus ízű, igazi jolly joker, ha szeretnénk valamivel feldobni a napot.
Az almákat lábosba tesszük, felöntjük annyi vízzel, hogy épphogy ellepje, majd hozzáadjuk a citromlét, a fahéjrudakat, a szegfűszeget és egy kevés édesítőszert, és összefőzzük.
Miután megfőtt, néhány darab almát kiszedünk, a többit pedig botmixerrel pürésítjük. Hozzáadjuk a tejszínt – ízlés szerint a fahéjat és ha még szükséges, akkor az édesítőszert is – és összeforraljuk.
Tálaláskor a meghagyott almakockákat rakjuk a levesbe.
[sc name=”facebook” ][/sc]
Képzeld el a ropogósra sült szalonnát, az édesre karamellizált hagymát, barnacukrot, balzsamecetet és egy kis…
Egy kisfaluból indult, most pedig saját menüt kapott a Mekiben.Dzsúdló – polgári nevén Juhász Marci…
Ki mondta, hogy az egészséges étkezés egyet jelent az ízek feláldozásával? A konyhában rengeteg apró…
Ha Ön Kymco ZX 50 robogót használ, előfordulhat, hogy felmerül a kérdés: hogyan kell rendben…
Van az az érzés, amikor egy nyaralás után úgy érsz haza, hogy „na, most aztán…
Vajon pontosan mennyi alkohol van egy pohár borban, és ez mit jelent a szervezetünkre nézve,…