A fahéjas almakrémleves nem csak nyáron, lehűtve fogyasztva finom, hanem hideg időben forrón, bögréből kanalazva is.
Az almalevest a legtöbben a nyárhoz kötik, pedig krémlevesnek készítve ősszel és télen is remekül tud esni. Illatos, finom, harmonikus ízű, igazi jolly joker, ha szeretnénk valamivel feldobni a napot.
Az almákat lábosba tesszük, felöntjük annyi vízzel, hogy épphogy ellepje, majd hozzáadjuk a citromlét, a fahéjrudakat, a szegfűszeget és egy kevés édesítőszert, és összefőzzük.
Miután megfőtt, néhány darab almát kiszedünk, a többit pedig botmixerrel pürésítjük. Hozzáadjuk a tejszínt – ízlés szerint a fahéjat és ha még szükséges, akkor az édesítőszert is – és összeforraljuk.
Tálaláskor a meghagyott almakockákat rakjuk a levesbe.
[sc name=”facebook” ][/sc]
Egy nyári nap, amikor a hőség már elviselhetetlen, egy görögdinnyés smoothie tökéletes választás. Ahogy a…
Egy forró nyári délutánon, amikor a nap perzseli a bőrt és az ember csak egy…
Egyszer volt, hol nem volt, egy kis magyar faluban élt egy fiatal lány, Lili, aki…
Az ALDI Magyarország ebben az évben még több értékesítési lehetőséget biztosít a magyar termelőknek. A…
Ez a sajtos ropogós recept mindig nagy sikert arat a baráti összejöveteleinken. Egy alkalommal, amikor…
Ez a zöldséges quiche recept mindig nagy sikert arat, amikor a családot szeretném elkápráztatni egy…