Fotó: Bottger Mansion of Old Town
A zabpalacsinta több rostot és kevesebb kalóriát tartalmaz, mint a jól ismert édesség, ráadásul kezdők is könnyen elkészíthetik.
A hagyományos, fehérlisztből készült palacsintát mindenki ismeri, azonban diéta esetén nem igazán ajánlott a fogyasztása a finomított szénhidráttartalma miatt. Szerencsére nem kell lemondani kedvenc édességünkről, a zablpehelyből készült változat például kifejezetten egészséges, és bár szénhidráttartalma még így sem kevés, jóval több rostot tartalmaz, mint a hagyományos verzió, és még laktatóbb is.
1 érett banán
1 tojás
2 púpos ek. zabpehely
késhegynyi szódabikarbóna
késhegynyi só
ízlés szerint bogyós gyümölcs (áfonya, szeder, málna)
A tojást, a banánnal és a zabpehellyel összeturmixoljuk, majd hozzáadjuk a szódabikarbónát és a sót. Tapadásmentes serpenyőben mindkét oldalukat 2-2 percig sütjük.
Öntetként a gyümölcsöket összetörjük, majd rácsorgatjuk a palacsintákra. Jó étvágyat kívánunk hozzá!
[sc name=”facebook” ][/sc]
A konyhában színt, illatot és ízt ad minden ételnek, de a kurkuma ennél jóval többre…
A karácsony nem december 24-én kezdődik. Sokkal előbb. Talán akkor, amikor egy hideg reggelen kinyitod…
Vannak filmek, amik azért születnek, hogy elgondolkodtassanak. Aztán vannak karácsonyi filmek, amik csak azért, hogy…
Kevés kellemetlenebb dolog van annál, mint amikor betegen az ember elveszíti az ízek és illatok…
Felnőtteknek szóló tartalom!A cikk alkoholos italról szól, fogyasztása csak 18 éven felüliek számára ajánlott. Kérjük,…
Sült csirkét ennél Budapesten, ami kívül ropogós, belül omlós? A Blaha Chicken Tenders felfedi, mi…