Fotó: Bottger Mansion of Old Town
A zabpalacsinta több rostot és kevesebb kalóriát tartalmaz, mint a jól ismert édesség, ráadásul kezdők is könnyen elkészíthetik.
A hagyományos, fehérlisztből készült palacsintát mindenki ismeri, azonban diéta esetén nem igazán ajánlott a fogyasztása a finomított szénhidráttartalma miatt. Szerencsére nem kell lemondani kedvenc édességünkről, a zablpehelyből készült változat például kifejezetten egészséges, és bár szénhidráttartalma még így sem kevés, jóval több rostot tartalmaz, mint a hagyományos verzió, és még laktatóbb is.
1 érett banán
1 tojás
2 púpos ek. zabpehely
késhegynyi szódabikarbóna
késhegynyi só
ízlés szerint bogyós gyümölcs (áfonya, szeder, málna)
A tojást, a banánnal és a zabpehellyel összeturmixoljuk, majd hozzáadjuk a szódabikarbónát és a sót. Tapadásmentes serpenyőben mindkét oldalukat 2-2 percig sütjük.
Öntetként a gyümölcsöket összetörjük, majd rácsorgatjuk a palacsintákra. Jó étvágyat kívánunk hozzá!
[sc name=”facebook” ][/sc]
Az idei húsvét garantáltan könnyeket csal a szemedbe – méghozzá az ízélménytől! Az Univer egy…
Ha eddig csak annyit tudtál a matcháról, hogy valami furcsa zöld por, amit a fiatalok…
A mosási szerek dinamikus világában a Mosóparfüm kedvenccé vált azok körében, akik friss, tartós illatot…
Az utóbbi években látványosan megváltozott a fiatalok viszonya az alkoholmentes italokhoz. A HEINEKEN és az…
Ha idén valami igazán különleges élményt keresel Valentin-napra, a McDonald’s Nyugati téri étterme egy romantikus…
A szombat este sokak számára a hétvége legjobb része: ilyenkor van idő kicsit lelassulni, feltöltődni…