Fotó: Taste
A sárgarépaleves nemcsak télen, hanem tavasszal, sőt nyáron is irtó jól tud esni.
A sárgarépa fogyasztása különösen ajánlott nyáron, hiszen a benne található béta-karotin kívül-belül védi a bőrt a napfény okozta bántalmaktól. Ropogós narancssárga zöldségünk számtalan módon elkészíthető, levesként például különösen közel áll a szívünkhöz.
Az alábbi recept a sárgarépakrémleves egy változata, de ebben a gyömbér helyett a narancs kapja a főszerepet.
A hagymát megtisztítjuk, összevágjuk, majd a vajon megdinszteljük.
A sárgarépát megtisztíjuk, felkarikázzuk, majd a hagymával együtt 5 percig pároljuk.
A répára ráöntjük a narancs kifacsart levét, beleszórjuk a narancshéjat, majd egy kevés sót is hozzáadunk. Felöntjük annyi vízzel, ami éppen ellepi a répát, majd lassú tűzön puhára főzzük.
Ha megfőtt, botmixerrel felaprítjuk az egészet annyira, hogy krémes állagot kapjunk. Jó étvágyat kívánunk hozzá.
[sc name=”facebook” ][/sc]
Az idei húsvét garantáltan könnyeket csal a szemedbe – méghozzá az ízélménytől! Az Univer egy…
Ha eddig csak annyit tudtál a matcháról, hogy valami furcsa zöld por, amit a fiatalok…
A mosási szerek dinamikus világában a Mosóparfüm kedvenccé vált azok körében, akik friss, tartós illatot…
Az utóbbi években látványosan megváltozott a fiatalok viszonya az alkoholmentes italokhoz. A HEINEKEN és az…
Ha idén valami igazán különleges élményt keresel Valentin-napra, a McDonald’s Nyugati téri étterme egy romantikus…
A szombat este sokak számára a hétvége legjobb része: ilyenkor van idő kicsit lelassulni, feltöltődni…