Fotó: Taste
A sárgarépaleves nemcsak télen, hanem tavasszal, sőt nyáron is irtó jól tud esni.
A sárgarépa fogyasztása különösen ajánlott nyáron, hiszen a benne található béta-karotin kívül-belül védi a bőrt a napfény okozta bántalmaktól. Ropogós narancssárga zöldségünk számtalan módon elkészíthető, levesként például különösen közel áll a szívünkhöz.
Az alábbi recept a sárgarépakrémleves egy változata, de ebben a gyömbér helyett a narancs kapja a főszerepet.
A hagymát megtisztítjuk, összevágjuk, majd a vajon megdinszteljük.
A sárgarépát megtisztíjuk, felkarikázzuk, majd a hagymával együtt 5 percig pároljuk.
A répára ráöntjük a narancs kifacsart levét, beleszórjuk a narancshéjat, majd egy kevés sót is hozzáadunk. Felöntjük annyi vízzel, ami éppen ellepi a répát, majd lassú tűzön puhára főzzük.
Ha megfőtt, botmixerrel felaprítjuk az egészet annyira, hogy krémes állagot kapjunk. Jó étvágyat kívánunk hozzá.
[sc name=”facebook” ][/sc]
Mikor épp nehézségek között élünk – legyen szó gazdasági bizonytalanságról, inflációról vagy globális konfliktusokról –…
A gasztronómia világát 2025 nyarán egy meglepően játékos, mégis stílusos ételtrend uralja: a checkerboard saláta,…
A Time magazin érvelése szerint a menopauza túl gyakran jelenik meg diétás kontextusban, ami mentális…
Ha a reggeli rohanásban nincs időd arcápolásra, ez a gyors trükk segít frissen kezdeni a…
Gondoltad volna, hogy egy mennyei, krémes csokoládés süti elkészíthető mindössze 5 perc alatt? Ez a…
Egy megbízható kis piros-fehér-zöld jelzés a csomagoláson, amit egyre többen keresünk a boltokban – és…