Foto:allreceipes
Ez egy igazán könnyed recept, amely olaszos életérzést varázsol a te asztalodra is. Elkészíteni roppant egyszerű, meg ízlelni pedig boldogságos!
Hozzávalók:
1 majonéz
1 ek vörösbor ecet
1.5 tk só
1 gerezd fokhagyma
2 evőkanál apróra vágott friss bazsalikom
színes (rotini) tészta
2 db apróra vágott paradicsom
2 db vágott sárga kaliforniai paprika
fekete olajbogyó, szeletelve vagy félbevágva
őrölt fekete bors
A tésztát főzzük meg, csepegtessük le, majd tegyük egy nagy tálba
Egy közepes tálban elkészítjük az öntetet. A fokhagymát összenyomjuk, és hozzáadjuk a majonézt, sót, ecetet, és a fekeborsot. Ezt jól összekeverjük, ízlés szerint még egy csipet sót tehetünk hozzá.
Ezek után az öntetbe belekeverjük a felaprított bazsalikomot, összekeverjük és ráöntjük a tésztára. Hozzáadjuk a paradicsomot, paprikát, olivabogyót és jól összekeverjük. Óvatosan forgassuk össze, amíg jól össze nem keverednek az alapanyagok. Néhány órát hagyjuk állni, utána pedig tálalhatjuk.
Képzeld el ezt, hogy egy ismeretlen városban sétálsz, megéhezel, de nem akarsz turistacsapdába sétálni. Előveszed a…
Emlékszel a kilencvenes évekre? VHS a tékából, pasztellszínű görkorcsolya, Spice Girls kazetta a walkmanben, és…
Van egy illat, ami bármilyen időjárásban nyarat varázsol a levegőbe: a lassan karamellizálódó BBQ szószé.…
A hajnali és késő esti repülőjáratok nem ritkák – sőt, sokan tudatosan választanak ezek közül,…
Egy intenzív edzés után természetes, hogy szervezetünk fáradt, izmaink, ízületeink pedig regenerációra szorulnak. Sportolóként vagy…
A generáltervezési folyamat az építészeti és mérnöki tervezés szinergiáját jelenti. Az összhang és az egymásra…