Nyárias olasz tésztasaláta

Ez egy igazán könnyed recept, amely olaszos életérzést varázsol a te asztalodra is. Elkészíteni roppant egyszerű, meg ízlelni pedig boldogságos!

Hozzávalók:

1 majonéz
1 ek vörösbor ecet
1.5 tk só
1 gerezd fokhagyma
2 evőkanál apróra vágott friss bazsalikom
színes (rotini) tészta
2 db apróra vágott paradicsom
2 db  vágott sárga kaliforniai paprika
fekete olajbogyó, szeletelve vagy félbevágva
őrölt fekete bors

A tésztát főzzük meg, csepegtessük le, majd tegyük egy nagy tálba

Egy közepes tálban elkészítjük az öntetet. A fokhagymát összenyomjuk, és hozzáadjuk a majonézt, sót, ecetet, és a fekeborsot. Ezt jól összekeverjük, ízlés szerint még egy csipet sót tehetünk hozzá.

Ezek után az öntetbe belekeverjük a felaprított bazsalikomot, összekeverjük és ráöntjük a tésztára. Hozzáadjuk a paradicsomot, paprikát, olivabogyót és jól összekeverjük. Óvatosan forgassuk össze, amíg jól össze nem keverednek az alapanyagok. Néhány órát hagyjuk állni, utána pedig tálalhatjuk.

Hanna

Recent Posts

Fat Mama brunch – amikor a reggeli és az ebéd összeér egy falatnyi rock’n’rollban

Nem csak reggeli. Nem csak ebéd. Ez brunch a Fat Mamában. A brunch Budapesten már…

22 óra ago

A legfinomabb BBQ csirkemell pác – gyors, házi recept grillezéshez vagy serpenyőhöz

Ha te is unod már a só-bors-olaj szentháromságát, és szeretnéd, hogy a csirkemell végre ne…

5 nap ago

Roppanós édesburgonya falatok. A tökéletes sós nasi egy őszi estéhez

Szereted a ropogós dolgokat? És az édesburgonyát? Na akkor most figyelj. Ezek a sütőben sült…

5 nap ago

Üveg előtetők: tervezési tippek, terhelés, beszerelés

Az üveg előtetők nemcsak elegáns és modern megjelenést biztosítanak egy épület homlokzatának, hanem praktikus védelmet…

5 nap ago

Fenntarthatóság az acélban – tapasztalatok a környezetbarát építési megoldásokban

A modern építőipar egyik legnagyobb kihívása a fenntarthatóság. Egyre több beruházó és tervező keresi azokat…

5 nap ago

Húsgolyók, amik után bárki feleségül kérne

Vannak ételek, amiknél az első falat után már nem kérdés, hogy „maradj még”. Ezek a…

6 nap ago