Fotó: Ricette Bimby
A töltött tojás receptjét ezerféleképpen elkészíthetjük, többek között például tonhalkrémmel is.
A kaszinótojást senkinek sem kell bemutatni, ám az Olaszországban népszerű tonhalkrémmel töltött tojás talán kevésbé ismert még itthon. A tojás és a majonéz természetesen ebben az esetben sem maradhat el, ám a torma és a mustár helyett ezúttal a tonhal kapja a fűszerepet egy-két különlegesebb hozzávaló kíséretében.
A tojásokat keményre főzzük, majd hideg vízzel leöblítjük, meghámozzuk, hosszában félbevágjuk mindet, majd végül kikaparjuk a sárgáját. Ezt összedolgozzuk a felaprított kapribogyóval és a lecsepegtetett, villával áttört tonhallal, majd hozzákeverjük a sajtkrémet, valamint a mustárt, utoljára pedig ízlés szerint megsózzuk és megborsozzuk. A tonhalas-majonézes krémet habzsákba töltjük, és szépen megtöltjük velük a tojásfehérjéket.
A tojásokat ízlésesen tálaljuk: a citromlé és az olaj keverékével meglocsolt salátaleveleket egy nagyobb tálra halmozzuk, majd a megmosott, négyfelé vágott paradicsomokkal együtt elrendezzük rajta a töltött tojásokat.
[sc name=”facebook” ]
Van valami különös béke abban, amikor az ember egy csipetnyi Parajdi sót szór az ételbe.…
A modern fürdőszoba nemcsak praktikus helyiség, hanem napi feltöltőállomás. A zuhanykabin pedig a központi elem:…
Gondoltál már arra, miért olvad el a lelked is egy kocka csokitól? Lerántjuk a leplet…
Van valami egészen megmagyarázhatatlan abban, ahogy az őszi levegőben megjelenik a sült tök és a…
Miért mondanak le egyre többen a tusfürdőről, és vajon tényleg működik ez a „soapless” életmód?…
A modern konyha egyik legkényelmesebb berendezése a mosogatógép. Megspórolja a kézi mosogatás idejét, víztakarékos, és…