Fotó: Recipes
Piros gyümölcsökből íncsiklandó krémlevest lehet készíteni, ami télen, nyáron jól tud esni.
A gyümölcslevesekre sokan nyári ételként gondolnak, pedig ősszel és télen is nagyon jól tud esni egy nagy tányér forró gyümölcsleves. Az erdei gyümölcsleves villámgyorsan és pofonegyszerűen elkészíthető, és hidegen, melegen is nagyon ízletes.
500 g fagyasztott erdei gyümölcs
2 dkg
2 ek cukor
0.5 liter víz
1 tasak vaníliás pudingpor
3 dl tej (a pudinghoz)
1 csipet fahéj
A fagyasztott gyümölcsöket egy közepes méretű edénybe tesszük, majd a vajon hagyjuk a tűzön kiolvadni.
Rátesszük a cukrot, megszórjuk fahéjjal, majd felöntjük a vízzel, és puhára főzzük a gyümölcsöket (ez körülbelül 5-10 perc).
Közben a pudingport kikeverjük a tejjel, hozzárakunk egy-két evőkanállal a leves levéből, majd hozzáöntjük a leveshez.
Egyet-kettőt forralunk rajta, ha még szükséges, megszórjuk fahéjjal vagy egy kevés cukorral. Forrón tálaljuk.
[sc name=”facebook” ][/sc]
Nem csak reggeli. Nem csak ebéd. Ez brunch a Fat Mamában. A brunch Budapesten már…
Ha te is unod már a só-bors-olaj szentháromságát, és szeretnéd, hogy a csirkemell végre ne…
Szereted a ropogós dolgokat? És az édesburgonyát? Na akkor most figyelj. Ezek a sütőben sült…
Az üveg előtetők nemcsak elegáns és modern megjelenést biztosítanak egy épület homlokzatának, hanem praktikus védelmet…
A modern építőipar egyik legnagyobb kihívása a fenntarthatóság. Egyre több beruházó és tervező keresi azokat…
Vannak ételek, amiknél az első falat után már nem kérdés, hogy „maradj még”. Ezek a…