Selymes erdei gyümölcsleves

Piros gyümölcsökből íncsiklandó krémlevest lehet készíteni, ami télen, nyáron jól tud esni. 

A gyümölcslevesekre sokan nyári ételként gondolnak, pedig ősszel és télen is nagyon jól tud esni egy nagy tányér forró gyümölcsleves. Az erdei gyümölcsleves villámgyorsan és pofonegyszerűen elkészíthető, és hidegen, melegen is nagyon ízletes.

Selymes erdei gyümölcsleves

500 g fagyasztott erdei gyümölcs
2 dkg
2 ek cukor
0.5 liter víz
1 tasak vaníliás pudingpor
3 dl tej (a pudinghoz)
1 csipet fahéj

A fagyasztott gyümölcsöket egy közepes méretű edénybe tesszük, majd a vajon hagyjuk a tűzön kiolvadni.

Rátesszük a cukrot, megszórjuk fahéjjal, majd felöntjük a vízzel, és puhára főzzük a gyümölcsöket (ez körülbelül 5-10 perc).

Közben a pudingport kikeverjük a tejjel, hozzárakunk egy-két evőkanállal a leves levéből, majd hozzáöntjük a leveshez.

Egyet-kettőt forralunk rajta, ha még szükséges, megszórjuk fahéjjal vagy egy kevés cukorral. Forrón tálaljuk.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Éva Benke

Recent Posts

Könnyű és friss: Csirkés Cézár Wrap – Neked, ha gyorsan valami jót ennél

Egészséges, laktató, mégis könnyed?Valami, amit akár magadnak készítesz figyelmességből, akár becsomagolsz a párodnak ebédre? A…

1 hét ago

Sajtos-baconös sült krumpli pikáns pepperoncinivel

Ha szeretnél valami ütőset az asztalra tenni – legyen az baráti összejövetel, filmnézés vagy csak…

1 hét ago

Mi lenne, ha holnap reggel máshogy kezdenéd a napod?

Reggel 6:17. Felriadtam. Nem csörgött az ébresztő – a testem már tudta, hogy nem fogok…

2 hét ago

Te is ott ragadtál valahol egy üres reggeli asztalnál?

Van az a reggel, amikor nem csörög az óra. A gyerekek már csak hétvégén jönnek.…

2 hét ago

Hazai alapanyag, világhírű konyha a Michelin-csillagos Salt étteremben

A budapesti Salt nemcsak egy étterem, hanem egy olyan gasztrohely, ahol a természet, a hagyomány…

2 hét ago

Mi a különbség a különböző sók között?

A só sokkal több, mint egyszerű ízesítő – valójában az egyik legrégebbi és legfontosabb konyhai…

2 hét ago