Fotó: Recipes
Piros gyümölcsökből íncsiklandó krémlevest lehet készíteni, ami télen, nyáron jól tud esni.
A gyümölcslevesekre sokan nyári ételként gondolnak, pedig ősszel és télen is nagyon jól tud esni egy nagy tányér forró gyümölcsleves. Az erdei gyümölcsleves villámgyorsan és pofonegyszerűen elkészíthető, és hidegen, melegen is nagyon ízletes.
500 g fagyasztott erdei gyümölcs
2 dkg
2 ek cukor
0.5 liter víz
1 tasak vaníliás pudingpor
3 dl tej (a pudinghoz)
1 csipet fahéj
A fagyasztott gyümölcsöket egy közepes méretű edénybe tesszük, majd a vajon hagyjuk a tűzön kiolvadni.
Rátesszük a cukrot, megszórjuk fahéjjal, majd felöntjük a vízzel, és puhára főzzük a gyümölcsöket (ez körülbelül 5-10 perc).
Közben a pudingport kikeverjük a tejjel, hozzárakunk egy-két evőkanállal a leves levéből, majd hozzáöntjük a leveshez.
Egyet-kettőt forralunk rajta, ha még szükséges, megszórjuk fahéjjal vagy egy kevés cukorral. Forrón tálaljuk.
[sc name=”facebook” ][/sc]
Egészséges, laktató, mégis könnyed?Valami, amit akár magadnak készítesz figyelmességből, akár becsomagolsz a párodnak ebédre? A…
Ha szeretnél valami ütőset az asztalra tenni – legyen az baráti összejövetel, filmnézés vagy csak…
Reggel 6:17. Felriadtam. Nem csörgött az ébresztő – a testem már tudta, hogy nem fogok…
Van az a reggel, amikor nem csörög az óra. A gyerekek már csak hétvégén jönnek.…
A budapesti Salt nemcsak egy étterem, hanem egy olyan gasztrohely, ahol a természet, a hagyomány…
A só sokkal több, mint egyszerű ízesítő – valójában az egyik legrégebbi és legfontosabb konyhai…