Fotó: Dinner, the Dessert
Bundás kenyeret mindenki evett már, de kóstoltátok már a tepsiben sült változatot? A tepsis bundás kenyér igazi ráérős reggeli, ahol a töltelék teljes mértékben rád van bízva, és izgulni is teljesen felesleges miatta, hiszen elrontani sem lehet.
A bundás kenyeret mindenki ismeri és szereti, nem is csoda, hiszen kevés hozzávalóból, olcsón, finom reggelit rittyenthetük, ráadásul a megmaradt, kicsit megszikkadt kenyér is tökéletes megteszi erre a célra.
Most a bundáskenyér egyik kevésbé ismert változatát mutatjuk meg, amely elsőre ugyan rendhagyónak tűnhet, de feltétlen érdemes neki adni esélyt, hiszen finom, laktató és reggelire és vacsorára egyaránt jó választás.
A tepsit kikenjük vajjal, a sütőt 180 fokra előmelegítjük.
A tojásokat egy tálba ütjük, majd felverjük, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd megszórjuk a szerecsendióval.
A kenyérszeleteket egyenként megforgatjuk a felvert, fűszeres tojásban, majd a kivajazott tepsibe helyezzük őket. Ha marad a tojásból, rácsorgatjuk a kenyér tetejére.
A lereszelt sajt körülbelül kétharmadát megszórjuk a kenyérrel, majd a tepsit az előmelegített sütőbe toljuk, és 180 fokon körülbelül 20 perc alatt készre sütjük.
A tepsiből kivéve megszórjuk a reszelt sajttal, majd melegen tálaljuk. Jó étvágyat kívánunk hozzá!
[sc name=”facebook” ][/sc]
Mikor épp nehézségek között élünk – legyen szó gazdasági bizonytalanságról, inflációról vagy globális konfliktusokról –…
A gasztronómia világát 2025 nyarán egy meglepően játékos, mégis stílusos ételtrend uralja: a checkerboard saláta,…
A Time magazin érvelése szerint a menopauza túl gyakran jelenik meg diétás kontextusban, ami mentális…
Ha a reggeli rohanásban nincs időd arcápolásra, ez a gyors trükk segít frissen kezdeni a…
Gondoltad volna, hogy egy mennyei, krémes csokoládés süti elkészíthető mindössze 5 perc alatt? Ez a…
Egy megbízható kis piros-fehér-zöld jelzés a csomagoláson, amit egyre többen keresünk a boltokban – és…