Az avokádós spagetti végtelenül egyszerű, elképesztően különleges és krémes az avokadótól, ráadásul bő tizenötperc alatt elkészül.
A spagetti örök megmentő: ha nincs sok időnk, ötletünk és kedvünk sem sürgölődni a konyhában, de amúgy meg már farkaséhesek vagyunk, akkor a spagetti a legjobb barátunk. 15-20 perc alatt gyakorlatilag bármilyen spagettis recept összedobható, ráadásul nemcsak a felnőttek, de a gyerekek is imádni fogják.
A következő receptet szinte lehetetlen elrontani, nincs benne tejszín, krémsajt vagy vaj, egyszerűen csak az avokádótól ilyen szuperkrémes.
Paradicsomos-avokádós spagetti
- 15 dkg tészta
- 1 db avokádó
- 15d kg koktélparadicsom
- 1db citrom
- 1 szál újhagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- olívaolaj
- bazsalikom
- cayenne bors pehely
- só
A zöldségeket megmossuk, a koktélparadicsomokat, a citromot és az avokádót félbe vágjuk. Felszeleteljük az újhagymát, egy kés lapjával szétnyomkodjuk és apróra vágjuk a fokhagymagerezdet, a friss bazsalikomot pedig finomra vágjuk.
A tésztát sós-olívaolajos vízben kb. 10 perc alatt al dentére főzzük, majd hideg vízzel átöblítve leszűrjük.
Egy tányérba kikaparjuk az avokádó belsejét, hozzáadjuk a szétnyomott fokhagyma és a friss bazsalikom felét. Meglocsoljuk egy kis citromlével, hogy ne barnuljon meg a krém,, majd ízlés szerint sózzuk. Az egészet egy villa segítségével alaposan szétnyomkodjuk.
Egy közepes méretű serpenyőben olívaolajon megpirítjuk a fokhagymát. Ezután hozzáadjuk az újhagymát és a félbevágott paradicsomokat. Ízlés szerint fűszerezzük sóval és cayenne bors pehellyel, és kevergetve 5 percig főzzük.
Az avokádókrémet a kifőtt tésztával, majd hozzákeverjük a serpenyőben lévő fokhagymás paradicsomokhoz.
A tésztát tányérra szedjük, a tetejére teszünk a paradicsomokból, a maradék bazsalikommal díszítjük.
[sc name=”facebook” ]