Az avokádós spagetti végtelenül egyszerű, elképesztően különleges és krémes az avokadótól, ráadásul bő tizenötperc alatt elkészül. 

A spagetti örök megmentő: ha nincs sok időnk, ötletünk és kedvünk sem sürgölődni a konyhában, de amúgy meg már farkaséhesek vagyunk, akkor a spagetti a legjobb barátunk. 15-20 perc alatt gyakorlatilag bármilyen spagettis recept összedobható, ráadásul nemcsak a felnőttek, de a gyerekek is imádni fogják.

A következő receptet szinte lehetetlen elrontani, nincs benne tejszín, krémsajt vagy vaj, egyszerűen csak az avokádótól ilyen szuperkrémes.

Paradicsomos-avokádós spagetti

  • 15 dkg tészta
  • 1 db avokádó
  • 15d kg koktélparadicsom
  • 1db citrom
  • 1 szál újhagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • olívaolaj
  • bazsalikom
  • cayenne bors pehely

 

A zöldségeket megmossuk, a koktélparadicsomokat, a citromot és az avokádót félbe vágjuk. Felszeleteljük az újhagymát, egy kés lapjával szétnyomkodjuk és apróra vágjuk a fokhagymagerezdet, a friss bazsalikomot pedig finomra vágjuk.

A tésztát sós-olívaolajos vízben kb. 10 perc alatt al dentére főzzük, majd hideg vízzel átöblítve leszűrjük.

Egy tányérba kikaparjuk az avokádó belsejét, hozzáadjuk a szétnyomott fokhagyma és a friss bazsalikom felét. Meglocsoljuk egy kis citromlével, hogy ne barnuljon meg a krém,, majd ízlés szerint sózzuk. Az egészet egy villa segítségével alaposan szétnyomkodjuk.

Egy közepes méretű serpenyőben olívaolajon megpirítjuk a fokhagymát. Ezután hozzáadjuk az újhagymát és a félbevágott paradicsomokat. Ízlés szerint fűszerezzük sóval és cayenne bors pehellyel, és kevergetve 5 percig főzzük.

Az avokádókrémet a kifőtt tésztával, majd hozzákeverjük a serpenyőben lévő fokhagymás paradicsomokhoz.

A tésztát tányérra szedjük, a tetejére teszünk a paradicsomokból, a maradék bazsalikommal díszítjük.

[sc name=”facebook” ]

author avatar
Éva Benke
Hirdetés: