Mi az a füstpont, és miért érdemes vele foglalkozni?

5 év ago

Hallottál már a füstpontról? Ha nem, mi most elmondjuk, hogy mi is az, és hogy melyik olajfélét, mire érdemes használni!…

Kurkuma, az ázsiai “szent por” csodás hatása

5 év ago

A kurkuma vagy más néven az indiai sáfrány egy ázsiai eredetű fűszernövény, többek között a curry egyik fontos alapanyaga. A…

Akkor a kávé most egészséges vagy sem?

5 év ago

Egy erős fekete, egy lágy cappucino, esetleg egy mézes mélange? A kávé kétségkívül az egyik leggyakrabban fogyasztott ital napjainkban. Nem…

Október utolsó hétvégéjén újra Whisky Show Budapesten

5 év ago

Kilencedik alkalommal gyűlnek össze a nemzetközi whisky- és párlatkultúra jeles képviselői idén októberben a kétnapos Whisky Show-n. A nemzetközileg is…

Fenntartható életmód – fenyőerdő versus avokádó

5 év ago

Biztosan te is hallottál már a fenntartható életmódról (zero waste, önkéntes egyszerűség, minimalizmus és még sorolhatnánk), amely egy komplex fogalom:…

Csicsóka, édesburgonya, batáta? Akkor most melyik melyik?

5 év ago

Talán sokak fejében keverednek a forgalmak, most azonban helyretesszük a zűrzavart! Burgonya, csicsóka, batáta? Itt az idő, elmagyarázzuk, mi micsoda.…

Közel félezer sajttal jön a II. SZEGA Nemzetek Sajtfesztiválja

5 év ago

II. SZEGA Nemzetek Sajtfesztiválja a sajtimádók Mekkája, amely október 19-én Budapesten már második alkalommal mutatja be a világ legjobb sajtkülönlegességeit.…

5 egészséges köret rizs helyett

5 év ago

A rizs az egyik legkedveltebb köretféle Magyarországon. Számos fajtája ismert, lehet basmati, jázmin, opál rizs, de fekete vagy vörös rizs…

Ne hagyd ki! 2019-ben újra jön az Országos Étterem Hét

5 év ago

Az Országos Étterem Hét idén ősszel is összegyűjtötte nekünk a gourmet éttermek színe javát, lesz itt a magyaros konyhától kezdve…

Ismered a lecsó történetét? Mi most elmeséljük (vagy mégsem)!

5 év ago

Ahány ház, annyi lecsó. Ez biztosan így is van, de vajon tudjátok, hogyan született ez az étel? A lecsó a…