Guacamole: pikáns krém avokádóból

3 év ago

Az azték eredetű, avokádóból készült guacamole az egyik legjobb nyári mártogatós, ami szendvicskrémként is tökéletesen megállja a helyét. A guacamole…

Hűsítő, főzés nélküli sárgadinnyeleves

3 év ago

A sárgadinnyeleves főzés nélkül, nagyjából 5-10 perc alatt elkészül, tele van vitaminnal és még hűsítő desszertként is megállja a helyét. …

Kapros, citromos tökfőzelék

3 év ago

A kapros, citromos tökfőzelék egyszerre hűsít és frissít, ilyen hőségben egyszerűen mindent visz.  A nyár a gyümölcsök és zöldségek szezonja,…

Akár ennyibe is kerülhet egy gombóc fagyi a Balatonnál

3 év ago

Rendesen elszálltak az árak a Balatonnál: a szállás, a belépők, de még a fagylalt ára is nagyot emelkedett a tavalyihoz…

Grillezett görögdinnye, egy különleges nyári harapnivaló

3 év ago

A grillezett görögdinnye elsőre talán furán hangzik, pedig a különféle húsok és zöldségek mellett a lédús és egészséges gyümölcsnek is…

Rántott zeller fűszeres bundában

3 év ago

Ha eddig csak a vasárnapi húslevesben úszkálva találkoztál vele, akkor meg fogsz lepődni azon, hogy a zeller rántott változata milyen…

Miért lett világhírű az angol citromkrém?

3 év ago

A lemon curd, azaz az angol citromkrém hasonlít a mi pudingunkra, és az elkészítése is roppant egyszerű.  A krémes, savanykás,…

Pikáns fetakrém: gyors vacsoraötlet, amivel mindenki jóllakik

3 év ago

A könnyed, krémes fetakrém kenyérre kenve és mártogatósnak is isteni, a fűszerekkel azonban érdemes gazdagon bánni.  Hétköznap sok mindenre van…

Így készül a világklasszis kovászos uborka

3 év ago

A kovászos uborka az egyik legnépszerűbb nyári savanyúság, amit néhány egyszerű szabályt betartva bárki könnyen elkészíthet.  Bár a kovászos uborkát…

Óva int a NÉBIH: vigyázzunk a jégkrémekkel!

3 év ago

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) közleményben hívta fel a figyelmet arra, hogy a megengedettnél magasabb etilén-oxid szennyeződést mutattak ki az…