Fotó: Give Recipe
A tüzesen csípős Buffalo csirkeszárnyak az amerikai büfék állandó szereplői, amelyeket otthon is bárki könnyedén elkészíthet.
A Buffalo vagy Kentucky csirkeszárny alapja a húsok viszonylatában olcsónak számító csirkeszárny, amelyet bő olajban, de tepsiben, rácson sütve olaj nélkül is elkészíthetünk. Lényege az extrán fűszeres és csípős máz, amelytől kellemesen ragacsos, porhanyós, ugyanakkor ropogós lesz az étel.
Az amerikai konyha emblematikus fogása általában fűszeres paradicsomos vagy kéksajtos mártogatós társaságában kerül az asztalra, de főételként tepsis burgonyával együtt is elkészíthetjük.
1,5 kg csirkeszárny
A páchoz:
2 evőkanál édes chiliszósz
1 kiskanál chili pehely
1/2 evőkanál BBQ füstös fűszerkeverék
2 evőkanál füstös barbecue szósz
2 evőkanál sötét melasz vagy méz
ízlés szerint só
ízlés szerint bors
A pác hozzávalóit egy nagyobb edénybe tesszük, majd alaposan összekeverjük.
A konyhakészre előkészített csirkeszárnyakat kettőbe vágjuk, majd beleforgatjuk a pácba, úgy hogy mindenhol érje a máz a húst. A bepácolt csirkeszárnyakat ezután egy jól zárható zacskóba tesszük, majd berakjuk a hűtőbe. A pácban minimum 1 napot, max. 2 napot állhat a hús.
Alufóliával bélelt tepsire szépen elrendezzük a szárnyakat, majd előmelegített sütőben 180 C fokon kb. 30-40 perc alatt készre sütjük. Jó étvágyat kívánunk hozzá!
[sc name=”facebook” ]
A konyhában színt, illatot és ízt ad minden ételnek, de a kurkuma ennél jóval többre…
A karácsony nem december 24-én kezdődik. Sokkal előbb. Talán akkor, amikor egy hideg reggelen kinyitod…
Vannak filmek, amik azért születnek, hogy elgondolkodtassanak. Aztán vannak karácsonyi filmek, amik csak azért, hogy…
Kevés kellemetlenebb dolog van annál, mint amikor betegen az ember elveszíti az ízek és illatok…
Felnőtteknek szóló tartalom!A cikk alkoholos italról szól, fogyasztása csak 18 éven felüliek számára ajánlott. Kérjük,…
Sült csirkét ennél Budapesten, ami kívül ropogós, belül omlós? A Blaha Chicken Tenders felfedi, mi…