A brokkolis tejszínes penne igazi Adu ász, ha nincs időnk órákat ácsorogni a konyhában, és már amúgy is kopog a szemünk az éhségtől. 

Bár már bőven elteltek az ünnepek, még most is elevenen él bennünk a nagy lakomák és a hosszú, fáradságos készülődések emléke, éppen ezért igyekszünk valami könnyed és laza ételekben gondolkodni, ami sem a hasunkat, sem az időnket nem terheli meg túlságosan. Éppen ilyen a brokkolis-tejszínes penne is!

Fotó: Buda di Beppo

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
1 csipet őrölt fekete bors
3 dl tejszín
1 fej vöröshagyma
10 dkg trappista sajt
5 dkg mandula (szeletelt)
1 darab friss gyömbér
1 csipet szerecsendió
1 fej brokkoli
1 csomag penne
A brokkolit  és hagymát megtisztítjuk, majd felszeleteljük és egy nagyobb serpenyőbe rakjuk. Ha ez megvolt, ízlés szerint megszórjuk sóval, borssal, szerecsendióval, és belereszeljük a friss gyömbért (lehet őrölt is).
Ezután egy kis vizet öntünk alá, és fedő alatt szépen összepároljuk. Ha kész, beleöntjük a szeletelt mandulát és a tejszínt.
Ha felmelegedett a tejszín, ízlés szerint besűrítjük egy kis étkezési keményítővel, vagy liszttel.
Kifőzzük a pennét, majd ha az kész van, akkor összekeverjük a tejszínes brokkolival és tálaljuk.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

[sc name=”facebook” ]

Éva Benke

Recent Posts

Fat Mama brunch – amikor a reggeli és az ebéd összeér egy falatnyi rock’n’rollban

Nem csak reggeli. Nem csak ebéd. Ez brunch a Fat Mamában. A brunch Budapesten már…

1 nap ago

A legfinomabb BBQ csirkemell pác – gyors, házi recept grillezéshez vagy serpenyőhöz

Ha te is unod már a só-bors-olaj szentháromságát, és szeretnéd, hogy a csirkemell végre ne…

5 nap ago

Roppanós édesburgonya falatok. A tökéletes sós nasi egy őszi estéhez

Szereted a ropogós dolgokat? És az édesburgonyát? Na akkor most figyelj. Ezek a sütőben sült…

5 nap ago

Üveg előtetők: tervezési tippek, terhelés, beszerelés

Az üveg előtetők nemcsak elegáns és modern megjelenést biztosítanak egy épület homlokzatának, hanem praktikus védelmet…

5 nap ago

Fenntarthatóság az acélban – tapasztalatok a környezetbarát építési megoldásokban

A modern építőipar egyik legnagyobb kihívása a fenntarthatóság. Egyre több beruházó és tervező keresi azokat…

5 nap ago

Húsgolyók, amik után bárki feleségül kérne

Vannak ételek, amiknél az első falat után már nem kérdés, hogy „maradj még”. Ezek a…

6 nap ago