A tepsiben sült fokhagymás paradicsom pillanatok alatt elkészül, csupán néhány alapanyag szükséges hozzá, és szinte mindenhez remekül passzol.
Amikor a klasszikusnak számító köreteket az ember egy idő után megunja, érdemes váltani, és különleges ízekkel gazdagítani a repertoárt. A zamatos és friss paradicsom nemcsak levesnek, szósznak, vagy salátának kiváló, de egyszerűen megsütve is isteni finom, néhány alapfűszereken kívül a fokhagyma is elég hozzá.
Ezt a receptet még a kezdő szakácsok is könnyen el tudják készíteni, hiszen az előkészítés mindössze 5 perc, a munka nagy részét pedig úgyis a sütő végzi el helyettünk.
4 közepes db paradicsom (félbevágva)
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
1 ek kakukkfű (minden fél paradicsomra egy jókora csipet)
4 gerezd fokhagyma (zúzott)
3 ek olívaolaj
A paradicsomoka alaposan megmossuk, félbevágjuk, és V alakban kivágjuk a szárrészt.
Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk, majd a vágott felükkel lefelé elhelyezzük benne a paradicsomokat. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk kakukkfűvel. A zúzott fokhagymát elosztjuk egyenlő arányban, és rákenjük.
Meglocsoljuk olívaolajjal. 180 fokra előmelegített tepsibe toljuk, majd 25-30 perc alatt puhára sütjük. (Ha roppanósabb állagot szeretnénk elérni, csökkentsük a sütési időt).
Köretként, de pergős rizs mellé is kiváló. Jó étvágyat kívánunk hozzá.
[sc name=”facebook” ][/sc]
A magyar konyha gazdag ízvilága és hagyományos receptjei világszerte népszerűek, és sokak számára különleges élményt…
Konyhánk berendezésekor nem csak a minőségi anyagokra, a színek harmóniájára kell odafigyelnünk. Ezeken felül ugyanis…
A modern világban, ahol az internetkapcsolat szinte minden tevékenységünk alapja, elengedhetetlen, hogy megbízható és gyors…
A mai világban, ahol az internetkapcsolat az irodai munka alapvető eleme, elengedhetetlen, hogy olyan hálózati…
Bizonyára te is átélted már, hogy egy hosszú nap után hazaérve csak egy kis kikapcsolódásra…
A mai modern otthonokban elengedhetetlen a megbízható és gyors internetkapcsolat, különösen, ha nagy alapterületű helyiségekről…