Diéta & Egészség

Kelbimbó főzelék furfangosan

Gyerekként hadilábon álltunk ezzel a zöldséggel, de miután rájöttünk, hogy finoman is el lehet készíteni, azóta a kelbimbó főzelék az egyik kedvencünk. 

A kelbimbó nem tartozik a legnépszerűbb zöldségek közé, talán azért, mert a többség nem igazán tudja, mihez is kezdjen vele. Pedig, ha van egy kis kreativitásunk, és ismerjük a fortélyait, akkor bizony nagyon sokféleképpen elkészíthetjük a kelbimbót.

Mivel már beszéltünk róla, hogy leves formájában, hogyan is érdemes hozzákezdeni, most azt nézzük meg, hogyan fest főzelékként!

Fotó: Kitchn

Hozzávalók

500 g kelbimbó
200 g burgonya
1 l víz
2 db leveskocka
2 db babérlevél
0,5 kávéskanál őrölt feketebors
0,5 kávéskanál őrölt kömény
0,5 kávéskanál fokhagymasó
0,5 kávéskanál
1 evőkanál sertészsír
2 evőkanál 12%-os tejföl
3 evőkanál keményítő
1 teáskanál mustár

 

A zsírt felolvasztjuk, majd kb. 5 perc alatt szépen lepirítjuk a kelbimbót.

Ha megpirultak, hozzá öntünk 1 liter vizet, és a 2 babérlevelet, majd a 2 leveskockát is hozzáadjuk. Kb 15 perc alatt félpuhára főzöm.
Miután kivettük a babérleveleket, hozzáadjuk a felkarikázott burgonyát és a többi fűszereket, és tovább főzzük még kb. 15 percig.

A főzelék sűrítéséhez kiveszünk a főzőléből 2 szedőkanállal, majd mixerben összekutyuljuk a tejföllel, a mustárral és a keményítővel. Utána a keveréket szépen hozzáöntjük,és egy perc még tovább főzzük.

Kész is a kelbimbó főzelék, jó étvágyat kívánunk hozzá!

[sc name=”facebook” ]

Éva Benke

Recent Posts

Fat Mama brunch – amikor a reggeli és az ebéd összeér egy falatnyi rock’n’rollban

Nem csak reggeli. Nem csak ebéd. Ez brunch a Fat Mamában. A brunch Budapesten már…

1 nap ago

A legfinomabb BBQ csirkemell pác – gyors, házi recept grillezéshez vagy serpenyőhöz

Ha te is unod már a só-bors-olaj szentháromságát, és szeretnéd, hogy a csirkemell végre ne…

5 nap ago

Roppanós édesburgonya falatok. A tökéletes sós nasi egy őszi estéhez

Szereted a ropogós dolgokat? És az édesburgonyát? Na akkor most figyelj. Ezek a sütőben sült…

5 nap ago

Üveg előtetők: tervezési tippek, terhelés, beszerelés

Az üveg előtetők nemcsak elegáns és modern megjelenést biztosítanak egy épület homlokzatának, hanem praktikus védelmet…

5 nap ago

Fenntarthatóság az acélban – tapasztalatok a környezetbarát építési megoldásokban

A modern építőipar egyik legnagyobb kihívása a fenntarthatóság. Egyre több beruházó és tervező keresi azokat…

5 nap ago

Húsgolyók, amik után bárki feleségül kérne

Vannak ételek, amiknél az első falat után már nem kérdés, hogy „maradj még”. Ezek a…

6 nap ago