TikTok szupersztár: a paradicsomos-fetás tészta

A fetás-paradicsomos tészta receptjére szó szerint rákattant az internet, és nem nehéz megfejteni, mi a siker titka. 

Következő receptünk főszereplői a sült paradicsom, a feta sajt, a fokhagyma és a tészta, amelyek már első hallásra is nagyon passzolnak egymáshoz. A tésztaszósz titka csupán annyi, hogy minden alapanyagot a tepsire kell halmozni, sütőben megpirítani, majd alaposan összetörni, hogy a sült feta a paradicsom levével együtt krémes állagot kapjon.

A recept egyébként a TikTokon terjedt el, azóta pedig szó szerint letarolta az internetet, a gusztusos és gyorsan elkészíthető, könnyed fogásért kisebb túlzással élve, de bolondulnak az emberek.

Fotó: I am a food blog

Hozzávalók

  • 250 g koktélparadicsom
  • 250 g feta sajt
  • 200 g tészta
  • 6 gerezd fokhagyma
  • oregánó
  • bazsalikom
  • olíva olaj
  • só, bors

 

A sütőt előmelegítjük 180 fokra, majd fogunk egy tepsit, és a sajtot középre elhelyezzük, köréje pedig a koktélparadicsomokat. Az egészet olívaolajjal meglocsoljuk.

Rátesszük a fokhagymákat, a fűszereket, és mehet is be a sütőbe 25-30 percre.

Míg a sajt és a paradicsom sül, a tésztát a csomagolásán található utasítások alapján megfőzzük.

Amint megsültek a paradicsomok, egy villa segítségével megtörtjük és alaposan összekeverjük a sajttal és az olajjal. Ebből lesz a fincsi szósz, amivel már nincs is más teendő, csupán, hogy hozzákeverjük a tésztához.

Kész is a mennyei fetás-paradicsomos tészta, jó étvágyat kívánunk hozzá!

[sc name=”facebook” ]

Éva Benke

Recent Posts

Könnyű és friss: Csirkés Cézár Wrap – Neked, ha gyorsan valami jót ennél

Egészséges, laktató, mégis könnyed?Valami, amit akár magadnak készítesz figyelmességből, akár becsomagolsz a párodnak ebédre? A…

1 hét ago

Sajtos-baconös sült krumpli pikáns pepperoncinivel

Ha szeretnél valami ütőset az asztalra tenni – legyen az baráti összejövetel, filmnézés vagy csak…

1 hét ago

Mi lenne, ha holnap reggel máshogy kezdenéd a napod?

Reggel 6:17. Felriadtam. Nem csörgött az ébresztő – a testem már tudta, hogy nem fogok…

2 hét ago

Te is ott ragadtál valahol egy üres reggeli asztalnál?

Van az a reggel, amikor nem csörög az óra. A gyerekek már csak hétvégén jönnek.…

2 hét ago

Hazai alapanyag, világhírű konyha a Michelin-csillagos Salt étteremben

A budapesti Salt nemcsak egy étterem, hanem egy olyan gasztrohely, ahol a természet, a hagyomány…

2 hét ago

Mi a különbség a különböző sók között?

A só sokkal több, mint egyszerű ízesítő – valójában az egyik legrégebbi és legfontosabb konyhai…

2 hét ago