Fotó: Giallo Zafferano
A bruschetta klasszikus paradicsomos előétel, azaz antipasto, amely nagyon egyszerű, ugyanakkor jó minőségű alapanyagokból áll.
A világszerte népszerű bruschetta a legenda szerint a 15. században valahol egy közép-itáliai parasztkonyhában látta meg a napvilágot. Az egyszerű alapanyagokból álló ételt a többi hagyományos olasz fogáshoz hasonlóan a szükség hívhatta életre, éppen ezért csak olyan összetevők alkotják, amelyek az olasz konyha alapvető elemeit képezik.
A bruschetta esetében az édes, érett paradicsomon és a jó minőségű olívaolajon van a hangsúly, na meg az illatos fokhagymán és friss, harsogó zöldfűszereken.
2 db paradicsom
1 marék apróra vágott friss bazsalikom
1 gerezd fokhagyma (ízlés szerint)
20 dkg bagett (vagy kenyér)
ízlés szerint bors
ízlés szerint só
2 ek olívaolaj (vagy napraforgó olaj)
A paradicsomot apró kockákra vágjuk, majd meglocsoljuk 1 ek olívaolajjal. Bazsalikomot aprítunk rá, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
A kenyérszeleteket megpirítjuk, bedörzsöljük fokhagymával, majd ráhalmozzuk a fűszeres paradicsomot. Jó étvágyat kívánunk hozzá.
[sc name=”facebook” ][/sc]
A konyhában színt, illatot és ízt ad minden ételnek, de a kurkuma ennél jóval többre…
A karácsony nem december 24-én kezdődik. Sokkal előbb. Talán akkor, amikor egy hideg reggelen kinyitod…
Vannak filmek, amik azért születnek, hogy elgondolkodtassanak. Aztán vannak karácsonyi filmek, amik csak azért, hogy…
Kevés kellemetlenebb dolog van annál, mint amikor betegen az ember elveszíti az ízek és illatok…
Felnőtteknek szóló tartalom!A cikk alkoholos italról szól, fogyasztása csak 18 éven felüliek számára ajánlott. Kérjük,…
Sült csirkét ennél Budapesten, ami kívül ropogós, belül omlós? A Blaha Chicken Tenders felfedi, mi…