Fotó: Foolproof Living
Olcsó, egészséges és különleges – ilyen fogás a csicsókakrémleves, amely pikk-pakk kész, és remek választás egy meleg baráti beszélgetéshez.
A méltatlanul mellőzött csicsókából selymes krémleves készíthető, méghozzá pillanatok alatt. Az említett zöldség remek társ a fogyókúrában, hiszen hosszú időre eltelít, emellett pedig a cukorbetegek étrendjébe is remekül beilleszthető, ugyanis a benne lévő inulin segíti a vércukorszint stabilizálását.
A csicsókakrémleveshez remekül passzol a reszelt sajt, a bacon és a kolbász is.
A csicsókát hámozzuk és mossuk meg alaposan, és daraboljuk 1-2 centis szeletekre.
Magas falú edényben hevítsünk étolajat, majd pirítsuk meg benne a felaprított hagymát, fokhagymát. Amint egy kevés színt kap, adjuk hozzá a feldarabolt csicsókát, zellert, majd öntsük fel körülbelül 1 liternyi vízzel. Ízlés szerint sózzuk, majd fedjük le, és főzzük puhára a zöldségeket.
Ha a csicsóka és a zeller megpuhult, vegyük le a tűzről, és botmixerrel turmixoljuk teljesen selymesre. Adjuk hozzá a tejszínt és a fél kávéskanálnyi szerecsendiót, őrölt köményt, majd forraljuk újra.
Kész is a mennyei csicsókakrémleves: tálaljuk forrón, frissen őrölt borssal és pár perc alatt megpirított, hajszálvékonyra szelt sonkával!
[sc name=”facebook” ]
Gondoltál már arra, miért olvad el a lelked is egy kocka csokitól? Lerántjuk a leplet…
Van valami egészen megmagyarázhatatlan abban, ahogy az őszi levegőben megjelenik a sült tök és a…
Miért mondanak le egyre többen a tusfürdőről, és vajon tényleg működik ez a „soapless” életmód?…
A modern konyha egyik legkényelmesebb berendezése a mosogatógép. Megspórolja a kézi mosogatás idejét, víztakarékos, és…
Nem csak reggeli. Nem csak ebéd. Ez brunch a Fat Mamában. A brunch Budapesten már…
Ha te is unod már a só-bors-olaj szentháromságát, és szeretnéd, hogy a csirkemell végre ne…