Fotó: Foolproof Living
Olcsó, egészséges és különleges – ilyen fogás a csicsókakrémleves, amely pikk-pakk kész, és remek választás egy meleg baráti beszélgetéshez.
A méltatlanul mellőzött csicsókából selymes krémleves készíthető, méghozzá pillanatok alatt. Az említett zöldség remek társ a fogyókúrában, hiszen hosszú időre eltelít, emellett pedig a cukorbetegek étrendjébe is remekül beilleszthető, ugyanis a benne lévő inulin segíti a vércukorszint stabilizálását.
A csicsókakrémleveshez remekül passzol a reszelt sajt, a bacon és a kolbász is.
A csicsókát hámozzuk és mossuk meg alaposan, és daraboljuk 1-2 centis szeletekre.
Magas falú edényben hevítsünk étolajat, majd pirítsuk meg benne a felaprított hagymát, fokhagymát. Amint egy kevés színt kap, adjuk hozzá a feldarabolt csicsókát, zellert, majd öntsük fel körülbelül 1 liternyi vízzel. Ízlés szerint sózzuk, majd fedjük le, és főzzük puhára a zöldségeket.
Ha a csicsóka és a zeller megpuhult, vegyük le a tűzről, és botmixerrel turmixoljuk teljesen selymesre. Adjuk hozzá a tejszínt és a fél kávéskanálnyi szerecsendiót, őrölt köményt, majd forraljuk újra.
Kész is a mennyei csicsókakrémleves: tálaljuk forrón, frissen őrölt borssal és pár perc alatt megpirított, hajszálvékonyra szelt sonkával!
[sc name=”facebook” ]
A násznép fele gluténmentes, a másik fele a street foodra esküszik, a nagymama viszont hiányolja…
Ahogy a hideg beáll, a legtöbb építkezés lelassul vagy le is áll. Sokan úgy gondolják,…
A fém kerti házak a praktikum és a tartósság szinonimái. Robusztus kialakításuknak köszönhetően hatékony védelmet…
A téli időszak ideális a beltéri barkácsprojektekhez, felújításokhoz és a régóta halogatott műhelymunkákhoz. Azonban a…
A konyhában színt, illatot és ízt ad minden ételnek, de a kurkuma ennél jóval többre…
A karácsony nem december 24-én kezdődik. Sokkal előbb. Talán akkor, amikor egy hideg reggelen kinyitod…