Vegáknak

TikTok szupersztár: a paradicsomos-fetás tészta

A fetás-paradicsomos tészta receptjére szó szerint rákattant az internet, és nem nehéz megfejteni, mi a siker titka. 

Következő receptünk főszereplői a sült paradicsom, a feta sajt, a fokhagyma és a tészta, amelyek már első hallásra is nagyon passzolnak egymáshoz. A tésztaszósz titka csupán annyi, hogy minden alapanyagot a tepsire kell halmozni, sütőben megpirítani, majd alaposan összetörni, hogy a sült feta a paradicsom levével együtt krémes állagot kapjon.

A recept egyébként a TikTokon terjedt el, azóta pedig szó szerint letarolta az internetet, a gusztusos és gyorsan elkészíthető, könnyed fogásért kisebb túlzással élve, de bolondulnak az emberek.

Fotó: I am a food blog

Hozzávalók

  • 250 g koktélparadicsom
  • 250 g feta sajt
  • 200 g tészta
  • 6 gerezd fokhagyma
  • oregánó
  • bazsalikom
  • olíva olaj
  • só, bors

 

A sütőt előmelegítjük 180 fokra, majd fogunk egy tepsit, és a sajtot középre elhelyezzük, köréje pedig a koktélparadicsomokat. Az egészet olívaolajjal meglocsoljuk.

Rátesszük a fokhagymákat, a fűszereket, és mehet is be a sütőbe 25-30 percre.

Míg a sajt és a paradicsom sül, a tésztát a csomagolásán található utasítások alapján megfőzzük.

Amint megsültek a paradicsomok, egy villa segítségével megtörtjük és alaposan összekeverjük a sajttal és az olajjal. Ebből lesz a fincsi szósz, amivel már nincs is más teendő, csupán, hogy hozzákeverjük a tésztához.

Kész is a mennyei fetás-paradicsomos tészta, jó étvágyat kívánunk hozzá!

[sc name=”facebook” ]

Éva Benke

Recent Posts

Fat Mama brunch – amikor a reggeli és az ebéd összeér egy falatnyi rock’n’rollban

Nem csak reggeli. Nem csak ebéd. Ez brunch a Fat Mamában. A brunch Budapesten már…

1 nap ago

A legfinomabb BBQ csirkemell pác – gyors, házi recept grillezéshez vagy serpenyőhöz

Ha te is unod már a só-bors-olaj szentháromságát, és szeretnéd, hogy a csirkemell végre ne…

5 nap ago

Roppanós édesburgonya falatok. A tökéletes sós nasi egy őszi estéhez

Szereted a ropogós dolgokat? És az édesburgonyát? Na akkor most figyelj. Ezek a sütőben sült…

5 nap ago

Üveg előtetők: tervezési tippek, terhelés, beszerelés

Az üveg előtetők nemcsak elegáns és modern megjelenést biztosítanak egy épület homlokzatának, hanem praktikus védelmet…

5 nap ago

Fenntarthatóság az acélban – tapasztalatok a környezetbarát építési megoldásokban

A modern építőipar egyik legnagyobb kihívása a fenntarthatóság. Egyre több beruházó és tervező keresi azokat…

5 nap ago

Húsgolyók, amik után bárki feleségül kérne

Vannak ételek, amiknél az első falat után már nem kérdés, hogy „maradj még”. Ezek a…

6 nap ago