Fotó: Bigger Bolder Baking
A bögrében sült tojás finom és mutatós reggeli, amelyet mindössze tizenöt perc alatt összedobhatunk.
Aki rendszeresen olvassa az oldalt, az jól tudja, hogy sokszor osztunk meg reggeli recepteket, egyrészt mert lényegesnek tartjuk, hogy változatos fogásokkal induljon a nap, másrészt mert a reggeli életkortól függetlenül mindenki számára fontos. Bár a bögrében sült tojás nagy falatnak tűnhet a hétköznapi rohanásban, bátran ajánljuk azoknak is, akiknek nincs idejük bíbelődni a reggelikkel, hiszen viszonylag gyorsan elkészül, finom és még látványos is.
A zöldségeket megmossuk, a hagymát felkarikázzuk, a paradicsomot és a paprikát pedig tetszés szerint felvágjuk. A tojást felverjük és hozzáöntjük a tejet, ízlés szerint megszórjuk sóval és borssal, majd alaposan elkeverjük.
Két hőálló(!) bögrét kivajazunk és parmezánnal megszórjuk, majd a tojásos masszát belekanalazzuk, és előmelegített sütőbe toljuk.
200 fokon 10-15 perc alatt megsütjük, közben kétszer megkeverjük. Mielőtt kivennénk, nézzük meg, jól átsült-e. Ha nem, tegyük még vissza fél percre sülni. A kész rántottát egy-két percig pihentessük. Kész is a mennyei bögrében sült tojás, jó étvágyat kívánunk hozzá!
[sc name=”facebook” ]
Nem csak reggeli. Nem csak ebéd. Ez brunch a Fat Mamában. A brunch Budapesten már…
Ha te is unod már a só-bors-olaj szentháromságát, és szeretnéd, hogy a csirkemell végre ne…
Szereted a ropogós dolgokat? És az édesburgonyát? Na akkor most figyelj. Ezek a sütőben sült…
Az üveg előtetők nemcsak elegáns és modern megjelenést biztosítanak egy épület homlokzatának, hanem praktikus védelmet…
A modern építőipar egyik legnagyobb kihívása a fenntarthatóság. Egyre több beruházó és tervező keresi azokat…
Vannak ételek, amiknél az első falat után már nem kérdés, hogy „maradj még”. Ezek a…