Forrás: Simply Recipes
Egy jó paradicsomszósz receptje nélkülözhetetlen a konyhában, amit miért készítenénk konzervből, ha van nekünk friss és zamatos gyümölcsünk is?
A rohanós hétköznapok nem igazán alkalmasak arra, hogy nekiálljunk friss paradicsomból paradicsomszószt varázsolni, ám ha van egy kis időnk pepecselni a konyhába, akkor feltétlenül érdemes kipróbálni, hiszen nem csak spagettihez, de paradicsomos húsgombóchoz és pizzához is remek választás.
A zöldfűszereket se feledjük, attól még finomabb és frissebb ízhatású lesz a paradicsomszósz!
A paradicsomokat alaposan mossuk meg, majd rakjuk forrásban lévő vízbe egy-két percre. Ezután hideg vízzel öblítsük le és hámozzuk meg.
Vágjuk fel kisebb darabokra, és szedjük ki alaposan a magokat. Forrósítsunk egy lábosban olívaolajat, majd süssük meg benne üvegesre az apróra vágott vöröshagymát.
Tegyük hozzá a zúzott fokhagymát, és azzal is pirítsuk egy kicsit. Amikor már elkezdjük érezni az illatát, tegyük hozzá a paradicsomot.
Kis lángon kezdjük el főzni, közben ízesítsük sóval, borssal, oregánóval és bazsalikommal. Ha túlságosan savanykás, egy kevéske cukrot is dobhatunk rá.
Legalább egy-másfél óráig rotyogtassuk.
Rögtön fel is használhatjuk, de akár üvegekbe is kiporciózhatjuk. Tovább eláll, ha dunsztba tesszük párnák és plédek közé.
[sc name=”facebook” ]
Egy kisfaluból indult, most pedig saját menüt kapott a Mekiben.Dzsúdló – polgári nevén Juhász Marci…
Ki mondta, hogy az egészséges étkezés egyet jelent az ízek feláldozásával? A konyhában rengeteg apró…
Ha Ön Kymco ZX 50 robogót használ, előfordulhat, hogy felmerül a kérdés: hogyan kell rendben…
Van az az érzés, amikor egy nyaralás után úgy érsz haza, hogy „na, most aztán…
Vajon pontosan mennyi alkohol van egy pohár borban, és ez mit jelent a szervezetünkre nézve,…
Hallottál már a lila McDonald’s shake-ről, amiért Amerikában mindenki odavan? Most végre nálunk is elérhető…