Forrás: Simply Recipes
Egy jó paradicsomszósz receptje nélkülözhetetlen a konyhában, amit miért készítenénk konzervből, ha van nekünk friss és zamatos gyümölcsünk is?
A rohanós hétköznapok nem igazán alkalmasak arra, hogy nekiálljunk friss paradicsomból paradicsomszószt varázsolni, ám ha van egy kis időnk pepecselni a konyhába, akkor feltétlenül érdemes kipróbálni, hiszen nem csak spagettihez, de paradicsomos húsgombóchoz és pizzához is remek választás.
A zöldfűszereket se feledjük, attól még finomabb és frissebb ízhatású lesz a paradicsomszósz!
A paradicsomokat alaposan mossuk meg, majd rakjuk forrásban lévő vízbe egy-két percre. Ezután hideg vízzel öblítsük le és hámozzuk meg.
Vágjuk fel kisebb darabokra, és szedjük ki alaposan a magokat. Forrósítsunk egy lábosban olívaolajat, majd süssük meg benne üvegesre az apróra vágott vöröshagymát.
Tegyük hozzá a zúzott fokhagymát, és azzal is pirítsuk egy kicsit. Amikor már elkezdjük érezni az illatát, tegyük hozzá a paradicsomot.
Kis lángon kezdjük el főzni, közben ízesítsük sóval, borssal, oregánóval és bazsalikommal. Ha túlságosan savanykás, egy kevéske cukrot is dobhatunk rá.
Legalább egy-másfél óráig rotyogtassuk.
Rögtön fel is használhatjuk, de akár üvegekbe is kiporciózhatjuk. Tovább eláll, ha dunsztba tesszük párnák és plédek közé.
[sc name=”facebook” ]
A konyhában színt, illatot és ízt ad minden ételnek, de a kurkuma ennél jóval többre…
A karácsony nem december 24-én kezdődik. Sokkal előbb. Talán akkor, amikor egy hideg reggelen kinyitod…
Vannak filmek, amik azért születnek, hogy elgondolkodtassanak. Aztán vannak karácsonyi filmek, amik csak azért, hogy…
Kevés kellemetlenebb dolog van annál, mint amikor betegen az ember elveszíti az ízek és illatok…
Felnőtteknek szóló tartalom!A cikk alkoholos italról szól, fogyasztása csak 18 éven felüliek számára ajánlott. Kérjük,…
Sült csirkét ennél Budapesten, ami kívül ropogós, belül omlós? A Blaha Chicken Tenders felfedi, mi…