Fotó: Tasting Table
A póréhagyma-krémleves nagyon különleges ízvilágú, a belekerülő tejszínnek hála pedig ellenállhatatlanul krémes is.
A testes, karóra emlékeztető póréhagymát szinte kivétel nélkül mindenki szereti, ráadásul számos ételnek, például az elegáns francia krémlevesnek is ez adja az alapját. A Vichyssoise levest egy Louis Diat nevű francia séf készítette el a XX. század fordulóján a New York-i Ritz szállóban, amely azóta a francia háztartások közkedvelt fogásává vált.
Az édeskés, selymes, kellemesen lágy ízű póréhagymát nem csak az ízéért érdemes fogyasztani, hanem mert rendkívül egészséges is.
A póréhagymát megpucoljuk, majd karikákra felvágjuk. Kevés zöld részt is tehetünk hozzá.
A vajat egy lábosban felhevítjük, majd rádobjuk a pórét, és kevergetve megfonnyasztjuk. Ezután mehet bele a zúzott fokhagyma is, amivel egy-két percig pirítjuk.
Felengedjük másfél liter vízzel, majd belemorzsoljuk a húsleveskockát, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A megpucolt, kis darabokra vágott krumplit is hozzátesszük, és körülbelül 15 percig főzzük.
Ha a krumpli puha, levehetjük a tűzről, és botmixerrel pépesíthetjük. Ha ez megtörtént, kezdjük el ismét forralni, öntsük hozzá a tejszínt, és keverjük simára.
Várjuk meg, amíg rottyan néhányat. Ha sűrűbben szeertnénk, egy evőkanál lisztet is keverhetünk a tejszínhez.
Kész is az istenien krémes póréhagyma-krémleves, jó étvágyat kívánunk hozzá.
[sc name=”facebook” ]
Képzeld el a ropogósra sült szalonnát, az édesre karamellizált hagymát, barnacukrot, balzsamecetet és egy kis…
Egy kisfaluból indult, most pedig saját menüt kapott a Mekiben.Dzsúdló – polgári nevén Juhász Marci…
Ki mondta, hogy az egészséges étkezés egyet jelent az ízek feláldozásával? A konyhában rengeteg apró…
Ha Ön Kymco ZX 50 robogót használ, előfordulhat, hogy felmerül a kérdés: hogyan kell rendben…
Van az az érzés, amikor egy nyaralás után úgy érsz haza, hogy „na, most aztán…
Vajon pontosan mennyi alkohol van egy pohár borban, és ez mit jelent a szervezetünkre nézve,…