A csemegekukorica a szezon legjobb alapanyaga (de boldogan lehet mirelit kukoricából is készíteni), így a nyár közeledtével egyre több alkalommal kerül előtérbe. A hagyományos kukoricasalátát kicsit újra álmodtuk, és kedvenc országunk ihlette csavart tettünk bele. Fogadjátok szeretettel.

Hozzávalók

1 konzerv csemegekukorica (vagy mirelit kukorica)
4 ek majonéz
2 lime
2 ek szárított koriander
1 kis tégely joghurt

bors
1 ek chilipor (elhagyható)
reszelt sajt ( elhagyható)

Csepegtessük le a kukoricát. Egy külön tálban keverjük el a joghurtot sóval, borssal, chiliporral, majonézzel és a korianderrel, majd amikor kész, óvatosan adjuk hozzá a kukoricát. Tálaláskor díszíthetjük még egy csipet korianderrel és reszelt sajttal.

Jó étvágyat kívánunk!

Hanna

Recent Posts

Recession pop 2025 – mi ez, és miért dobja fel a hangulatod válságidőben?

Mikor épp nehézségek között élünk – legyen szó gazdasági bizonytalanságról, inflációról vagy globális konfliktusokról –…

2 nap ago

Sakktábla saláta recept – a legújabb nyári trend, amit látnod és kóstolnod kell!

A gasztronómia világát 2025 nyarán egy meglepően játékos, mégis stílusos ételtrend uralja: a checkerboard saláta,…

2 nap ago

Menopauza és étkezés – miért legyünk egészségközpontúak, nem fogyókúrázók?

A Time magazin érvelése szerint a menopauza túl gyakran jelenik meg diétás kontextusban, ami mentális…

3 nap ago

Sminkeltávolítás 2 perc alatt – női praktika reggelre

Ha a reggeli rohanásban nincs időd arcápolásra, ez a gyors trükk segít frissen kezdeni a…

3 nap ago

Bögre csokis süti fél perces élvezettel

Gondoltad volna, hogy egy mennyei, krémes csokoládés süti elkészíthető mindössze 5 perc alatt? Ez a…

3 nap ago

Miért jó, ha magyar terméket választunk? Most már tudományosan is megéri!

Egy megbízható kis piros-fehér-zöld jelzés a csomagoláson, amit egyre többen keresünk a boltokban – és…

3 nap ago