Cupákos

Ráérős reggeli: Tojásos palacsinta sajttal és baconnel

A sajttal és baconnel töltött tojásos palacsinta igazi piszmogós, hétvégi reggeli, amitől tuti jó darabig nem éhezel meg. 

A ráérős reggeleken jól esik sokáig az ágyban maradni, kényelmesen elkészülődni, majd nekiállni egy igazi tartalmas, hétvégi reggeli elkészítésének. A tojásos palacsintának rengeteg izgalmas és kiadós variációja létezik, lehet például tükörtojással, főtt tojással vagy épp rántottával is készíteni, ráadásul az extra összetevőket is kedvünkre variálhatjuk. Mi most maradtunk a jól bevált sajtos-baconos variációnál, ami bár nem könnyű fogás, de az biztos, hogy órákig nem leszel tőle éhes.

Sajttal és baconnel töltött tojásos palacsinta

Palacsintatészta:
40 dkg finomliszt
4 db tojás
4 dl tej
3 dl szódavíz (vagy szénsavas ásványvíz)
1 csipet só
2 ek napraforgó olaj (a sütéshez)

Töltelék:
6 db közepes tojás
1 közepes hagyma
1 ek olaj
25 dkg sajt
4  szelet bacon

A tojásokat egy tálba ütjük, felverjük. Fokozatosan hozzáadjuk a lisztet, a tejet, a szódavizet és a csipet sót. Ha túl sűrűnek találjuk a tésztát, nyugodtan hígíthatjuk szódavízzel.

Tehetünk bele olajat is, hogy a sütésnél ne ragadjon le.

Fél óráig pihentetjük.

Míg a palacsintatészta pihen, elkészítjük a baconos rántottát. A hagymát apróra vágjuk, egy serpenyőben kevés olajat hevítünk, és rádobjuk a hagymát pirulni. Ezután mehet rá a felkockázott bacon, amit együtt pirítunk a hagymával, amíg át nem sül.

Ezután elkezdjük kisütni a palacsintákat: a palacsintasütőbe kevés olajat öntünk, felforrósítjuk, majd megsütjük a palacsinta mindkét oldalát.

A kész palacsinták egyik oldalára halmozzuk a baconos rántottát, megszórjuk egy kevés reszelt sajttal, majd feltekerjük. Mindegyik palacsinta esetében így járunk el. Jó étvágyat kívánunk hozzá.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Éva Benke

Recent Posts

Recession pop 2025 – mi ez, és miért dobja fel a hangulatod válságidőben?

Mikor épp nehézségek között élünk – legyen szó gazdasági bizonytalanságról, inflációról vagy globális konfliktusokról –…

2 nap ago

Sakktábla saláta recept – a legújabb nyári trend, amit látnod és kóstolnod kell!

A gasztronómia világát 2025 nyarán egy meglepően játékos, mégis stílusos ételtrend uralja: a checkerboard saláta,…

2 nap ago

Menopauza és étkezés – miért legyünk egészségközpontúak, nem fogyókúrázók?

A Time magazin érvelése szerint a menopauza túl gyakran jelenik meg diétás kontextusban, ami mentális…

3 nap ago

Sminkeltávolítás 2 perc alatt – női praktika reggelre

Ha a reggeli rohanásban nincs időd arcápolásra, ez a gyors trükk segít frissen kezdeni a…

3 nap ago

Bögre csokis süti fél perces élvezettel

Gondoltad volna, hogy egy mennyei, krémes csokoládés süti elkészíthető mindössze 5 perc alatt? Ez a…

3 nap ago

Miért jó, ha magyar terméket választunk? Most már tudományosan is megéri!

Egy megbízható kis piros-fehér-zöld jelzés a csomagoláson, amit egyre többen keresünk a boltokban – és…

3 nap ago