Fotó: Dish 'n' the Kitchen
A tepsiben sült, fűszeres káposzta finom és egészséges köret, egy mártogatóssal összekötve még tévézés közbeni nasinak is kiváló.
Mindegy, hogy fehéret vagy lilát választasz, a ropogósra sült káposzta igazán pazar fogás, amit különféle fűszerekkel még különlegessé varázsolhatsz. Húsok mellé köretként és önmagában is igazán ízletes, és akkor még nem is beszéltünk áldásos hatásairól – nemcsak antibakteriális hatású és tele van béta-karotinnal, de élelmi rostokban is gazdag, így az emésztésre is remek hatással van.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük, majd egy tepsit sütőpapírral kibélelünk.
A káposztát megtisztítjuk, a külső leveleit eltávolítjuk, majd nagyobb, egy centi vastag szeletekre vágjuk. A torzsát nem szedjük ki, így a cikkek nem fognak szétesni.
Az olívaolajat egy kis tálba öntjük, megszórjuk a fokhagymaporral, ízlés szerint sóval és borssal, majd az egészet alaposan elkeverjük.
A káposztát szépen elrendezgetjük a tepsiben, és bekenjük a fűszeres olajjal. 15 percig sütjük az egyik oldalát, majd átfordítjuk a káposztaszeleteket, és még 10-15 percig sütjük.
Amikor elkezdenek barnulni, kivesszük a sütőből, és megszórjuk a friss, aprított petrezselyemmel. Jó étvágyat kívánunk hozzá!
[sc name=”facebook” ][/sc]
Nem csak reggeli. Nem csak ebéd. Ez brunch a Fat Mamában. A brunch Budapesten már…
Ha te is unod már a só-bors-olaj szentháromságát, és szeretnéd, hogy a csirkemell végre ne…
Szereted a ropogós dolgokat? És az édesburgonyát? Na akkor most figyelj. Ezek a sütőben sült…
Az üveg előtetők nemcsak elegáns és modern megjelenést biztosítanak egy épület homlokzatának, hanem praktikus védelmet…
A modern építőipar egyik legnagyobb kihívása a fenntarthatóság. Egyre több beruházó és tervező keresi azokat…
Vannak ételek, amiknél az első falat után már nem kérdés, hogy „maradj még”. Ezek a…