Fotó: Healthy Recipes Blog
A friss, zamatos sült retek kiváló választás a kedvenc sült húsunk mellé, ráadásul egészséges, és az elkészítése is pofonegyszerű.
A retek igencsak mostoha zöldség, többnyire csak szendvics mellé fogyasztjuk, pedig egy kevés kreativitással nagyon ízletes fogásokat varázsolhatunk belőle. A sült retek például isteni köret, a frissen ropogós zöldség vajpuhára sül a sütőben, miközben az íze is átalakul, elveszti markáns jellegét, és inkább édeskés aromája lesz.
2 csokor piros retek
2 ek vaj
fokhagymapor
só, bors
friss petrezselyem
A retkeket megmossuk, félbevágjuk. Alaposan megkenjük őket sóval, borssal és fokhagymaporral.
Egy hőálló edényt vastagon kivajazunk, majd elrendezgetjük benne a retkeket.
Előmelegített sütőbe toljuk, és 200 fokon kb. 20 perc alatt puhára sütjük őket.
Ha elkészültek a finomságok, akkor egy kevés friss petrezselyem is mehet a tetejükre. Jó étvágyat kívánunk hozzá!
[sc name=”facebook” ][/sc]
A konyhában színt, illatot és ízt ad minden ételnek, de a kurkuma ennél jóval többre…
A karácsony nem december 24-én kezdődik. Sokkal előbb. Talán akkor, amikor egy hideg reggelen kinyitod…
Vannak filmek, amik azért születnek, hogy elgondolkodtassanak. Aztán vannak karácsonyi filmek, amik csak azért, hogy…
Kevés kellemetlenebb dolog van annál, mint amikor betegen az ember elveszíti az ízek és illatok…
Felnőtteknek szóló tartalom!A cikk alkoholos italról szól, fogyasztása csak 18 éven felüliek számára ajánlott. Kérjük,…
Sült csirkét ennél Budapesten, ami kívül ropogós, belül omlós? A Blaha Chicken Tenders felfedi, mi…