Vajas, fokhagymás sült retek

A friss, zamatos sült retek kiváló választás a kedvenc sült húsunk mellé, ráadásul egészséges, és az elkészítése is pofonegyszerű. 

Fotó: Healthy Recipes Blog

A retek igencsak mostoha zöldség, többnyire csak szendvics mellé fogyasztjuk, pedig egy kevés kreativitással nagyon ízletes fogásokat varázsolhatunk belőle. A sült retek például isteni köret, a frissen ropogós zöldség vajpuhára sül a sütőben, miközben az íze is átalakul, elveszti markáns jellegét, és inkább édeskés aromája lesz.

Vajas, fűszeres sült retek

2 csokor piros retek
2 ek vaj
fokhagymapor
só, bors
friss petrezselyem

A retkeket megmossuk, félbevágjuk. Alaposan megkenjük őket sóval, borssal és fokhagymaporral.

Egy hőálló edényt vastagon kivajazunk, majd elrendezgetjük benne a retkeket.

Előmelegített sütőbe toljuk, és 200 fokon kb. 20 perc alatt puhára sütjük őket.

Ha elkészültek a finomságok, akkor egy kevés friss petrezselyem is mehet a tetejükre. Jó étvágyat kívánunk hozzá!

[sc name=”facebook” ][/sc]

Éva Benke

Recent Posts

Fat Mama brunch – amikor a reggeli és az ebéd összeér egy falatnyi rock’n’rollban

Nem csak reggeli. Nem csak ebéd. Ez brunch a Fat Mamában. A brunch Budapesten már…

19 óra ago

A legfinomabb BBQ csirkemell pác – gyors, házi recept grillezéshez vagy serpenyőhöz

Ha te is unod már a só-bors-olaj szentháromságát, és szeretnéd, hogy a csirkemell végre ne…

5 nap ago

Roppanós édesburgonya falatok. A tökéletes sós nasi egy őszi estéhez

Szereted a ropogós dolgokat? És az édesburgonyát? Na akkor most figyelj. Ezek a sütőben sült…

5 nap ago

Üveg előtetők: tervezési tippek, terhelés, beszerelés

Az üveg előtetők nemcsak elegáns és modern megjelenést biztosítanak egy épület homlokzatának, hanem praktikus védelmet…

5 nap ago

Fenntarthatóság az acélban – tapasztalatok a környezetbarát építési megoldásokban

A modern építőipar egyik legnagyobb kihívása a fenntarthatóság. Egyre több beruházó és tervező keresi azokat…

5 nap ago

Húsgolyók, amik után bárki feleségül kérne

Vannak ételek, amiknél az első falat után már nem kérdés, hogy „maradj még”. Ezek a…

6 nap ago