A vajban sült fokhagymás gombafejek szinte mindenhez passzolnak, gombaimádóknak pedig egyenesen kötelező fogás.
A gomba ízletes, laktató, ugyanakkor kalóriaszegény étel, amelyből ugyanúgy készíthetünk köretet, mint főételt, de nassolnivalóként sem utolsó választás. A vajban krémesre sült fokhagymás gombafejek elkészítése nagyon egyszerű, csupán arra érdemes figyelni, hogy a fokhagymát a főzés legvégén adjuk a gombákhoz, különben könnyen odaég és megkeseredik.
A gombát megmossuk, megtörölgetjük, meghámozzuk, majd a tönköt közvetlenül a kalap alatt levágjuk. A nagyobb gombafejeket elfelezzük vagy elnegyedeljük.
Nagyobb méretű, vastag aljú edényben megolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a gombafejeket, és nagy lángon, folyamatosan kevergetve addig pirítjuk, amíg a vajat magukba nem szívják a serpenyőből.
Kisebbre vesszük a lángot, és takarékon tartjuk addig, amíg a gomba levet enged. Akkor újra felcsavarjuk a lángot, és tovább kevergetve még 4-5 percig pirítjuk, hogy a szaft nagyobb része elpárologjon.
Egy kevés citromlevet ráfacsarunk, majd ízlés szerint sóval, borssal ízesítjük. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, és fél percig pirítjuk, amíg enyhén barnulni nem kezd.
Belekeverjük a felaprított petrezselymet, és még 1 percig a tűzön hagyjuk. A pirított gombát előmelegített tálra halmozzuk, és forrón vagy melegen tálaljuk.
[sc name=”facebook” ]
A magyar konyha gazdag ízvilága és hagyományos receptjei világszerte népszerűek, és sokak számára különleges élményt…
Konyhánk berendezésekor nem csak a minőségi anyagokra, a színek harmóniájára kell odafigyelnünk. Ezeken felül ugyanis…
A modern világban, ahol az internetkapcsolat szinte minden tevékenységünk alapja, elengedhetetlen, hogy megbízható és gyors…
A mai világban, ahol az internetkapcsolat az irodai munka alapvető eleme, elengedhetetlen, hogy olyan hálózati…
Bizonyára te is átélted már, hogy egy hosszú nap után hazaérve csak egy kis kikapcsolódásra…
A mai modern otthonokban elengedhetetlen a megbízható és gyors internetkapcsolat, különösen, ha nagy alapterületű helyiségekről…