Articsóka: eszik vagy isszák?

5 év ago

Az articsóka már az időszámításunk előtt is ismert volt, ám itthon sokáig csak dísznövényként volt benne a köztudatban. A mediterrán…

Gemista, töltött paradicsom és paprika görögösen

5 év ago

Igaz már lassan Karácsony, mi egy kevéske nyarat is vissza próbálunk csempészni a konyhába. Következő receptünk a görög gemista egy…

Rigó Jancsi – egy szerelmi botrány szülte sütemény

5 év ago

A rigó jancsi egy klasszikus magyar süti, kevés olyan cukrászda akad ma itthon, ahol ne lehetne kapni. De vajon ki…

Magyarországi Újbor-és Sajtfesztivál 2019-ben is!

5 év ago

November 30-án Corinthia Hotel Budapest Dísztermében 10-19 óráig remek lehetőség nyílik az újborok és a finom sajtok megkóstolására. Ugye milyen…

Diet Bite – a nagy nápolyi teszt

5 év ago

Ugye előfordult már veletek, hogy a TV előtt ülve nápolyit kezdtetek majszolgatni, aztán a film végére már csak a morzsás…

Krumplis tészta kovászos uborkával? Naná!

5 év ago

A szegények eledeleként is emlegetett krumplis tészta az egyik legolcsóbb és legegyszerűbb étel a magyar konyhában, hiszen pusztán három alapanyag…

Híres magyarok nevét viselő ételek – második felvonás

5 év ago

Egy korábbi cikkünkben már bemutattuk néhány híres, magyarok nevét magán viselő ételt, úgy mint a Eszterházy rostélyost vagy a Székely…

Így pótoljuk a napot – a D-vitaminban gazdag ételeink

5 év ago

A D-vitaminnak elsősorban a naphoz van köze, így nem is csoda, hogy főképpen ősszel és télen kezd el minket foglalkoztatni…

Le ne maradjunk a spenótról!

5 év ago

Talán még édesanyánk is ezzel tömött minket. Vagyis próbált volna, ha gyerekként megettük volna, legtöbbször ugyanis ádáz csatát vívtunk vele.…

Tökéletes sólet, nemcsak szombatra

5 év ago

Az autentikus zsidó konyha legismertebb étele a sólet. Bár a hagyományos változat igencsak időigényes, ugyanakkor kevés vele a munka, a…